17.01.12

Catalunya, present a la fundació de la nova IKF Europa

Aquest divendres es crearà l’organisme encarregat de regular el korfbal a Europa

Una vegada més, Catalunya serà present a la fundació d’un organisme internacional. En aquest cas es tracta de l’IKF Europa, el que vindria a ser la Federació Europea de Korfbal. Fins ara la Federació Internacional, amb seu a Holanda, s’havia encarregat de coordinar totes les activitats del korfbal europeu. Un grup de països, entre els quals hi és Catalunya, ha impulsat la creació d’una nova estructura que tracti específicament els assumptes d’aquest esport al continent europeu, com ja la tenen Àsia, Àfrica o Oceania.

L’assemblea fundacional de la nova IKF Europa es farà divendres a Varsòvia, Polònia, on des d’avui s’està disputant la Copa d’Europa de clubs amb la presència del CK Assessoria Vallparadís, vigent campió de la lliga nacional catalana. Per part de la Federació Catalana de Korfbal hi serà present el seu vicepresident Francesc Serra. En l’ordre del dia està prevista l’elecció dels membres del comitè i del president, que serà el txec Milan Schwarz.

Des de la Federació Catalana es valora molt positivament l’aparició de l’IKF Europa perquè “és un pas important per la promoció del korfbal a tot el continent i millorarà l’organització de les competicions continentals”.