04.01.12

La Plataforma no s’atura!

Balanç de les accions del 2011

La Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes ha tancat el 2011 amb satisfacció per tot el que s’ha aconseguit. Un dels èxits més grans de l’any ha estat el reconeixement de la Federació Catalana de Dards a nivell internacional. A l’assemblea de la World Dards Federation que es va celebrar el mes de setembre a Irlanda 18 països van votar a favor de l’ingrés de Catalunya, va haver-hi 8 abstencions i només 2 vots en contra, els d’Espanya i Anglaterra. Ha estat el resultat de dos anys de gestions lentes, que han permès que Catalunya pugui debutar en un Mundial. Amb els dards ja són 21 els esports en què Catalunya competeix internacionalment de forma oficial.

La Plataforma ha continuat col·laborant amb les federacions catalanes reconegudes. Un exemple que va tenir molta repercussió va ser la col·laboració amb la Federació Catalana de Korfbal per tal de que la selecció catalana pogués competir al Mundial de korfbal, a la Xina. Els esportistes catalans hi van aconseguir la millor classificació de la història amb una quarta posició. Tot plegat no hauria estat possible sense la campanya popular que va ajudar a recaptar més de 10.000 euros i a l’aportació de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes amb una suma de 20.000 euros més. Gràcies a això, la selecció de korfbal va dur el nom de Catalunya a l’elit d’aquest esport.

No podem oblidar tampoc la bona acollida que va tenir el 6è dia de les Seleccions Catalanes, celebrat a Mollerussa el 8 d’octubre. Es van organitzar quinze activitats esportives diferents per apropar a la gent els esports en què Catalunya pot competir oficialment, i tres enfrontaments internacionals. La selecció de dards va perdre contra la de Turquia i la de tennis taula contra Portugal, però la gran alegria de la jornada va arribar amb la victòria del combinat de futbol sala contra França.

D’altra banda, l’última setmana del 2011 la Televisió de Catalunya ha emès el documental ‘Fora de joc’, realitzat per la Plataforma. La resposta de la ciutadania ha estat molt bona, tot i que finalment es va emetre pel canal Esport 3. El reportatge va tenir una audiència molt superior a la mitjana del canal i les xarxes socials en van anar plenes. Durant la nit del 29 de desembre i bona part del dia següent l’etiqueta #foradejoc va ser la més utilitzada pels usuaris catalans de Twitter i es va situar a la segona posició dels trending topics de l’estat.

Finalment, en el Catalunya-Tunísia de futbol que es va jugar el 30 de desembre, la Plataforma va promoure una acció reivindicativa. Dins la campanya ‘Catalunya al Mundial de Brasil 2014’ es van repartir banderoles i es va demanar a la gent que ocupava la graderia lateral que les aixequés al minut 20 i 14 segons. La iniciativa va ser un èxit i es va poder veure un mosaic groc d’aficionats reivindicant el dret de Catalunya a participar a un Mundial.