04.01.12

Com ha anat el 2011 a les seleccions catalanes? (2)

El korfbal i el futbol sala fan història

El suport de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes va permetre a la selecció de korfbal viatjar a la Xina per disputar el Mundial. La resposta dels jugadors va ser fantàstica, i amb molt esforç i un nivell molt alt de joc van acabar en quart lloc, un fet històric. En les categories inferiors també són destacables les setenes posicions aconseguides a l’Europeu sub21 i al Mundial sub19.

El futbol sala ha tingut molt protagonisme durant el 2011. La selecció femenina va aconseguir una magnífica tercera posició a l’Europeu que el desembre es va celebrar a la República Txeca. Les catalanes només van perdre un partit, contra les amfitriones, i van aconseguir la millor classificació històrica. La mateixa gesta la va aconseguir l’equip masculí en classificar-se pels quarts de final del Mundial, jugat el març a Colòmbia. Fins ara Catalunya no havia guanyat cap partit en la màxima competició internacional, i aquesta vegada va deixar el llistó ben alt. A l’Europeu sub21, disputat a Ripoll, els nois van acabar en quarta posició amb un equip molt jove però demostrant un cop més la bona capacitat organitzativa de l’esport català.

La selecció catalana de beach tennis va completar un any rodó amb una tercera posició al Mundial que es va celebrar a Itàlia a finals de juliol. Catalunya va estar a punt de donar la sorpresa contra els amfitrions, campions mundials en les últimes 9 edicions. A l’eliminatòria de semifinals Martí Magriñá i Cristóbal Ramírez van ser capaços de guanyar un partit contra els italians, però posteriorment Gemma Egea i Alba Gamell van perdre el seu i en el de desempat la victòria va ser pel combinat italià. Malgrat tot, excel·lent tercera posició i molt bones sensacions del beach tennis català.

En tamborí, Catalunya també ha continuat creixent. En la primera edició de l’Europeu d’aquest esport, disputat a Hongria, la selecció catalana va acabar en quarta posició tant en la categoria masculina com en la femenina. L’equip masculí va jugar-se la consolació contra Espanya, en què va perdre per un ajustat 13-12, mentre les noies van jugar la competició en format de lligueta.

Pel que fa al pitch & putt, Catalunya ha tornat a participar a la Challenge Cup, la competició que l’enfronta a Irlanda cada dos o tres anys. Les dues seleccions són les grans dominadores del panorama internacional i s’han repartit els títols dels últims mundials i europeus. En aquesta ocasió la copa es va disputar al camp de Tralee (Kerry) i els irlandesos es van imposar clarament per 13,5 a 2,5.

Com ha anat el 2011 a les seleccions catalanes? (1)
Com ha anat el 2011 a les seleccions catalanes? (i 3)