04.01.12

Com ha anat el 2011 a les seleccions catalanes? (1)

Les noies guanyen la Copa Amèrica d’hoquei patins i el biketrial ho acapara tot

La victòria de Catalunya a la Copa Amèrica d’hoquei patins femení ha estat un somni fet realitat. En les dues últimes edicions, el 2007 a Xile i el 2010 a Vic, les catalanes havien viscut la cara més amarga de l’esport en perdre la final. Aquesta vegada, la sort va somriure a les noies que entrena Josep Maria Barberà i es van imposar a Xile a la final per 2 a 0. Un registre fantàstic de la selecció catalana, que va guanyar els sis partits del torneig amb 44 gols a favor i 4 en contra.

En biketrial, Catalunya ha fet doblet. La victòria per equips de la selecció és fruit de les bones actuacions individuals. Dani Comas va aconseguir el seu vuitè títol mundial en la categoria elit i Gemma Abant va sumar la tercera corona individual i va destronar la seva germana Mireia. Catalunya continua sent una potència mundial en el biketrial i ho demostra cada any.

En canvi, la selecció catalana de touch rugbi s’ha estrenat per primera vegada en una Copa del Món. El debut es va produir el juny a Escòcia, en la modalitat d’equips mixtes. Després d’un mal inici de campionat amb quatre derrotes consecutives, Catalunya es va refer i va acabar la seva participació sumant quatre victòries i un empat. Un balanç molt positiu tenint en compte l’estat de desenvolupament del touch rugbi al nostre país i que era la primera participació de la selecció a un campionat d’aquest nivell.

Pel que fa al twirling, la selecció catalana va participar a la Internacional Cup que es va celebrar a Jacksonville, als Estats Units. I ho va fer amb molt bons resultats, especialment en les competicions per parelles. Mireia Ruiz i Sergi Catalán van guanyar la medalla d’or a la categoria absoluta, mentre Laia Díaz i Joan Callau es van endur el bronze a la júnior.

Com ha anat el 2011 a les seleccions catalanes? (2)
Com ha anat el 2011 a les seleccions catalanes? (i 3)