31.12.11

Nit de reivindicació al Catalunya – Tunísia

Resultat final d’empat a 0

Tot i no veure gols, l’afició que va assistir a l’Estadi Olímpic Lluís Companys va animar Catalunya sense parar. 36.545 persones van donar caliu en una tarda molt freda i van convertir el partit en una festa reivindicativa per l’oficialitat de la selecció. Els seguidors de Catalunya van veure com el seu equip va ser superior a una Tunísia combativa que va disposar de les primeres ocasions però es va anar apagant poc a poc. A la segona part els jugadors catalans van crear un munt d’oportunitats però la defensa i el porter tunisians van ser providencials.

Un dels moments àlgids del partit es va produir al minut 20 i 14 segons, quan un grup nombrós d’aficionats va aixecar les banderoles lliurades per la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes amb el lema “Catalunya al mundial Brasil 2014”. La part central de la graderia lateral es va convertir en un mosaic groc mentre tot l’estadi demanava el dret de Catalunya a poder participar a la competició que organitza la FIFA.

Després del partit, la Plataforma va demanar al seleccionador català Johan Cruyff quina seria la seva posició si la Federació Catalana de Futbol acudia a la UEFA i la FIFA a demanar el dret de participar a les competicions oficials. El tècnic holandès va respondre que “aquesta és una reflexió política, i per tant són els polítics qui haurien de fer el primer pas perquè Catalunya pugui competir de manera oficial.”

Malgrat l’empat, la selecció catalana va cedir a Tunísia el trofeu Catalunya Internacional en una clara mostra de fair play. El premi del millor jugador del partit, basat en la votació dels periodistes, va ser per Bojan Krkic, que tot i no veure porteria va estar molt actiu i va enviar una pilota al pal.