10.12.11

Catalunya bronze a l’Europeu de futbol sala

Després de vèncer França 3 a 0

Acabem l’any com no podria ser d’una altra forma: amb un gran resultat d’una selecció catalana reconeguda. En aquest cas la medalla de bronze en l’Europeu de futbol sala femení que s’ha disputat aquesta setmana a Praga (Rep. Txeca).

La selecció catalana ha guanyat dos partits, n’ha empatat un (i perdut als penals) i només n’ha perdut un contra la República Txeca, que aquesta tarda es juga l’or amb Rússia. Les catalanes han fet un gran campionat demostrant la seva depurada tècnica i jugant sempre la pilota amb qualitat i determinació.

Catalunya ha guanyat a França per 3 a 0 en un bon partit de futbol ofensiu on a part dels tres gols les nostres jugadores han fet 5 pals que haurien pogut deixar el marcador amb una diferència més àmplia.

La primera part ha estat molt igualada amb ocasions constants per tots dos equips. Les dues porteres han fet una exhibició d’aturades que ha dut el marcador amb empat a 0 fins als instants finals de la primera part. Ha estat llavors quan Anna Munné, que té només 14 anys, ha aconseguit desempatar el marcador i posar l’1 a 0. Amb aquest resultat s’ha arribat al descans. Les jugadores catalanes semblaven més cansades per l’esforç de la primera part i també perquè el partit d’ahir contra Rússia va ser molt exigent.

Després del descans el partit ha començat més tranquil i amb menys ocasions de gol. Fins que Hes (Ester Gómez) ha fet el segon. A partir d’aquí el domini ha estat per Catalunya que ha tingut diferents ocasions de gol i ha mantingut a ratlla les jugadores franceses. Un pal de Lina (Carolina Jiménez)  ha estat el preludi del tercer gol aconseguit per la mateixa jugadora després d’una bona triangulació. 3 a 0 i el partit quedava sentenciat igual que la medalla de bronze que volarà cap a terres catalanes.

En declaracions un cop acabat el partit, el seleccionador català Toni Marchal s’ha mostrat molt content i agraït de l’esforç i actitud de les jugadores catalanes i de tot el cos tècnic de la Federació Catalana de Futbol Sala.

Des de la Plataforma Proseleccions volem felicitar a  les jugadores i cost tècnic de la selecció catalana de futbol sala que ha aconseguit un altre gran èxit internacional per Catalunya. Una vegada més ha quedat demostrat el gran nivell de l’esport català i la importància de poder tenir Seleccions Catalanes reconegudes que ens permeten competir al màxim nivell i portar el nom de Catalunya arreu del món.

Felicitats campiones!

Fotografia de la Federació Catalana de Futbol Sala www.futsal.cat