06.12.11

“Representar Catalunya suposa una injecció d’il·lusió i sentiment”

La capitana de la selecció catalana de futbol sala, Cristina Moreno, va respondre abans de marxar a Praga les preguntes de la Plataforma Proseleccions al voltant de la participació de Catalunya al campionat d’Europa. Aquí en teniu les respostes.

Com veus la selecció de cara a l’Europeu, quines expectatives teniu?

Doncs, veig en la selecció un equip complert, variat i potent amb moltes ganes de fer un bon paper en l’Europeu i tornar a sorprendre, tal com ho van fer altres companyes al 2008. És un equip que ha fet molt esforços i que lluitarà per gaudir d’aquesta competició a nivell europeu.

Que representa per les jugadores poder jugar amb Catalunya a l’estranger? I per la capitana?

Imagino que per qualsevol jugadora, igual que per la capitana, que en aquest cas m’ha tocat assumir aquest paper a mi, doncs representa una oportunitat més de gaudir i disfrutar d’un esport que ens agrada i que practiquem des de fa molt temps. A més a més el fet de poder representar a Catalunya suposa una injecció més d’il·lusió i sentiment de representació davant una competició d’aquest tipus. D’altra banda no hem d’oblidar que aquest tipus de competicions fan que el nostre esport femení creixi i cada dia pugui tenir un nivell més alt arreu del món.

Com heu preparat la competició?
El cert és que la preparació de la competició ha estat molt dura, hem de tenir en compte que les jugadores d’aquesta selecció no ens dediquem professionalment a aquest esport, per això el fet de preparar-se i compaginar entrenaments amb feines i vida diària suposa un esfoç molt gran per totes les jugadores. Tot i això l’equip s’ha preparat acuradament per l’ocasió per intentar fer el millor paper possible en aquest europeu de seleccions.

Quin és el vostre punt fort i també el dèbil?
Bé, la veritat és que no pensem en els nostres punts forts o febles, pensem en com aprofitar de la millor manera l’experiència i convertir tot allò que pasi en experiències positives. És evident que la selecció si la comparem amb altres seleccions participants és una selecció més feble a nivell de presència física, però la seva gran tècnica a nivell d’equip pot fer caure la balança cap al nostre costat si aprofitem bé les ocasions.