05.12.11

Catalunya 4a a l’Europeu de Tamborí

La selecció masculina perd amb Espanya

Per primer cop es disputava aquest passat cap de setmana un Europeu de tamborí per països. Això demostra l’arrelament que està aconseguint l’esport en molts països d’Europa i la necessitat d’implementar noves competicions internacionals.

Catalunya anava a Godollo (Hongria) amb moltes ganes de competir a nivell de seleccions contra les millors d’Europa. En categoria masculina la selecció catalana va quedar enquadrada al grup B amb Hongria (amfitriona) i Itàlia (màxima favorita i campiona final. Els catalans van poder guanyar clarament Hongria per 13 a 2 i van perdre amb Itàlia per idèntic resultat. La victòria davant els hongaresos els feia passar com a segons de grup havent-se d’enfrontar amb França, la segona potència europea després d’Itàlia. Els italians els tocaria amb Espanya que va quedar segona del seu grup davant Alemanya.

Com era previsible les dues semifinals van decantar-se per França i Itàlia deixant un Catalunya – Espanya pel tercer i quart lloc. Un partit de normalitat on sense cap mena de problema s’enfrontarien les dues seleccions. Finalment la tercera posició va ser per Espanya que va derrotar Catalunya per un ajustat 13 a 12. L’emoció per la victòria va durar fins a l’últim instant en el partit més igualat de tot el campionat.

En categoria masculina la competició era en format lligueta entres les seleccions de Catalunya, França, Itàlia, Hongria i Alemanya. La selecció catalana només va poder guanyar un partit contra Alemanya per 13 a 3. La resta de partits de Catalunya es van saldar amb derrotes clares contra Itàlia i França i més ajustada contra Hongria (13 a 7).

Les classificacions finals van ser:

Europeu masculí

1a – Itàlia
2a – França
3a – Espanya
4a – Catalunya
5a – Alemanya
6a – Hongria

Europeu femení

1a – Itàlia
2a – França
3a – Hongria
4a – Catalunya
5a – Alemanya