24.11.11

Catalunya vs. Itàlia de Gym Racket

Al CN Sant Andreu diumenge a les 10h

Un dels esports on Catalunya competeix a nivell internacional és el Beach Tennis, aquí conegut com tennis platja. Diumenge 27 de novembre a partir de les 10 del matí en tindrem un tast de nivell amb el partit Catalunya – Itàlia que es disputa a les instal·lacions del CN Sant Andreu de Barcelona. El partit es disputarà en modalitat Gym Racket (versió indoor del beach tennis).

A l’acte hi assistiran personalitats tant de l’àmbit polític com esportiu, en representació de l’Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, CN Sant Andreu, el President de la Federació Internacional de Beach Tennis (IFBT), Dot. Giandomenico Bellettini, i el president de l’Associació Beach Tennis Catalunya (ABTCat),Joan Egea.

Fitxa de la competició

Data: diumenge 27 de novembre
Lloc: Club Natació Sant Andreu
Hora: 10 a 13h
Cerimònia de presentació a les 12h.
Preu: Entrada gratuïta
Competició: dobles masculins i dobles femenins

Catalunya: Àlex Albors, David Martin, Martí Magriñá i Jorge Herrero en categoria masculina, i Gemma Egea, Laura Herrero, Alba Gamell i Marga Mas
Itàlia: Davide Aloisi, Luca Amaducci, Giacomo Zavatta, i Mattia Ravaglia

Patrocinador principal: Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes

Què és el beach tennis?

 

El beach tennis és un esport centenari ja que el seu origen rau en els principis del segle XX com a evolució de diferents jocs tradicionals amb pales jugats a la platja. A Catalunya fa més de 25 anys que es juga i va començar a les platges de Torredembarra.

El beach tennis modern amb les mides actuals va nàixer a les platges de l’Adriàtic. L’any 1997 va constituir-se la IFBT, Federació Internacional de Beach Tennis, amb l’objectiu de reglamentar-lo i treballar per la formació de tècnics i àrbitres. El fundador d’aquesta entitat va ser el Dott. Giandomenico Bellettini, que la va crear amb l’objectiu final del reconeixement d’aquest esport com a esport olímpic.

L’any 2009 es va fundar l’ABTCat, Associació Beach Tennis Catalunya, entitat que el 2010 es va afiliar a la federació internacional. Des de la seva recent fundació l’ABTCat ha organitzat diverses competicions internacionals, l’any 2010 una prova de la World Cup a Barcelona i el darrer juny el 1r. Campionat d’Europa també a les platges de Barcelona.

El fet d’estar afiliats a la federació internacional permet a la nostra entitat participar en competicions internacionals per nacions, representant Catalunya. Pel 2012 Catalunya participarà al mundial de seleccions que es disputarà a Itàlia a finals de juliol i organitzarà a finals de juny també del 2012 l’Europeu per parelles a Barcelona.

Palmarès de Catalunya

La selecció catalana ha participat en dues ocasions al Campionat del Mon que es celebra a Marina di Ravenna (Itàlia), aconseguint en la darrera edició la medalla de bronze.


Enllaços

Associació Beach Tennis Catalunya : www.abt.cat
International Federation Beach Tennis: http://www.beachtennis.com/index.html
Països membres de la IFBT : http://www.dragonisle.eu/ifbt/countries.html