17.11.11

Catalunya – Itàlia de beach tennis

Diumenge 27 a Barcelona

Un dels últims esports on Catalunya competeix a nivell internacional és el Beach Tennis, aquí conegut com tennis platja. Diumenge 27 de novembre a partir de les 10 del matí en tindrem un tast de nivell amb el partit Catalunya – Itàlia que es disputa a les instal·lacions del CN Sant Andreu de Barcelona. El partit es disputarà en Gym Racket (versió indoor del beach tennis).

El beach tennis és un esport centenari ja que el seu origen rau en els principis del segle XX com a evolució de diferents jocs tradicionals amb pales jugats a la platja. A Catalunya fa més de 25 anys que es juga i va començar a les platges de Torredembarra.

El beach tennis modern amb les mides actuals va nàixer a les platges de l’Adriàtic. L’any 1997 va constituir-se la IFBT, Federació Internacional de Beach Tennis, amb l’objectiu de reglamentar-lo, treballar per la formació de tècnics i àrbitres. El fundador d’aquesta entitat va ser el Dott. Giandomenico Bellettini, que la va crear amb l’objectiu final del reconeixement d’aquest esport com a esport olímpic.

L’any 2009 es va fundar l’ABTCat, Associació Beach Tennis Catalunya, entitat que el 2010 es va afiliar a la federació internacional. Des de la seva recent fundació l’ABTCat ha organitzat diverses competicions internacionals, l’any 2010 una prova de la World Cup a Barcelona i el darrer juny el 1r. Campionat d’Europa també a les platges de Barcelona.

La selecció catalana ha participat en dues ocasions al Campionat del Mon que es celebra a Marina di Ravenna, aconseguint en la darrera edició la medalla de bronze. El Gym Racket es la versió del beach tennis indoor, i es pot jugar sobre superfície de gespa, parquet o altre material dur.

El fet d’estar afiliats a la federació internacional permet a la nostra entitat participar en competicions internacionals per nacions, representant Catalunya.