16.11.11

Els problemes de finançament de les Seleccions Catalanes a Catalunya Ràdio

La crisi també arriba a les nostres seleccions

Dimarts a la tarda el programa Catalunya vespre esports de Catalunya Ràdio que està presentat per l’Òscar Fernàndez va parlar abastament dels problemes econòmics de les Seleccions Catalanes per a poder competir a nivell internacional.

Òscar Fernàndez va contactar amb diferents persones del món de l’esport català per parlar sobre com afecten les retallades a les Seleccions Catalanes: Ivan Tibau (Secretari General de l’Esport), Xavier Vinyals (President de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes), Ramon Basiana (Federació Catalana de Patinatge), Toni Lloret (Federació Catalana de Pitch&putt) , Sílvia Mayo (Federació Catalana de Korfbal) i Sergi Blàzquez (Plataforma Proseleccions i Associació Catalana de Rugby Lliga).

Àudio del programa

{mp3}catalunya-vespre-esports2{/mp3}

Ivan Tibau va comentar que en la situació actual de crisi s’ha de prioritzar les competicions importants on puguin competir les Seleccions Catalanes reconegudes, bàsicament campionats del món i europeus. També va assegurar que es continuarà treballant en nous reconeixements.

Xavier Vinyals, president de la Plataforma Proseleccions, va valorar la situació de crisi actual demanant que cal suplir la falta de diners amb l’esforç de tots i sobretot amb voluntarisme i treball des de tots els àmbits. Vinyals va valorar positivament el suport del govern de la Generalitat a les Seleccions Catalanes i va treure a debat el dèficit fiscal català que entre d’altres coses evita que es puguin destinar més recursos a les Seleccions Catalanes i a l’esport català en general.

Des de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, va dir que s’hauria d’escollir on participar a nivell internacional ja que els diners no arribaven per a tot i va posar com a exemple la recent victòria de Catalunya en la Copa Amèrica femenina d’hoquei patins.

Qui sembla que no tindrà problemes és la Federació Catalana de Pitch&Putt. Segons el Toni Lloret, secretari de la FCPP, ells tenen assegurada la participació internacional com a selecció catalana però si que va posar sobre la taula que en opens internacionals on cada jugador es paga el seu viatge hi podien haver més dificultats.

I finalment de la Federació Catalana de Korfbal la seva presidenta Sílvia Mayo va comentar que la situació de crisi general fa que sigui molt difícil aconseguir ingressos via patrocinis o dels mateixos federats. La selecció catalana de korfbal va tenir molts problemes per poder anar al recent mundial de la Xina i només ho va aconseguir amb una campanya de captació de suports populars i amb la col·laboració final de la Plataforma Proseleccions que amb una aportació de 20.000€ va col·laborar en tancar el pressupost.

Des de la Plataforma Proseleccions entenem la situació de crisi econòmica que viu el país i en particular de la Generalitat de Catalunya que dificulta el finançament de les Seleccions Catalanes i les seves participacions internacionals. Però demanem que sigui una prioritat a nivell esportiu i alhora fem una crida a la població a col·laborar per mantenir els reconeixements actuals i lluitar per augmentar-ne el nombre.

Fins i tot en crisi ho aconseguirem! Una Nació, una Selecció!