13.11.11

Catalunya guanya la Copa Amèrica femenina d’hoquei patins

Victòria a la final 2 a 0 davant Xile

Per primera vegada Catalunya aconsegueix la victòria en la Copa Amèrica d’hoquei patins en categoria femenina. Les catalanes havien estat dues vegades subcampiones, l’any 2007 a Xile i el 2010 a Vic.

Però la superioritat catalana durant tot el campionat s’ha traslladat també a la victòria a la final davant la rival més perillosa, la selecció de Xile. El resultat de 2 a 0 demostra la igualtat del partit i la dificultat de les davanteres per perforar la porteria rival. Els gols catalans els han aconseguit l’Anna Casarramona i la Berta Tarrida.

Catalunya ha finalitzat el torneig amb un ple de victòries, 6 en sis partits i 44 gols a favor per només 4 en contra. La màxima golejadora del campionat ha estat la catalana Cristina Barceló amb 10 gols.

En declaracions al web del campionat, el seleccionador català Josep Mª Barberà ha comentat que la victòria contra Xile “ha estat un partit molt intens davant un dels millors equips del món”. Barberà ha declarat que “per a mi és un reconeixement a la feina ben feta de molts anys i un orgull com a català haver pogut representar el meu país amb veu pròpia i portar la preuada copa cap a casa.”

La selecció catalana tornarà dimarts a Catalunya. S’espera l’arribada del seu vol a les 16:10 a l’aeroport del Prat de Barcelona.

Des de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes volem felicitar la selecció catalana femenina d’hoquei patins per la seva victòria i a la Federació Catalana de Patinatge per la feina feta durant aquests últims anys per portar el patinatge català arreu del món. Felicitats!