07.11.11

Passi del documental “Fora de joc” al CEC (Barcelona)

La lluita pel reconeixement de les seleccions catalanes

Aquest dijous 10 de novembre, al Centre Excursionista de Catalunya, es fa una presentació del documental “Fora de joc”. L’acte, organitzat pel CEC i la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes vol mostrar les traves que troben els esportistes a l’hora de competir al món sota la bandera catalana.

El treball, que encara no s’ha emès per televisió, pren com a punt de partida el procés de reconeixement internacional de la Federació Catalana de Patinatge que va aconseguir ésser admesa per la seva homòloga internacional el 2004. Aquesta decisió va ser validada més endavant pel Tribunal de l’Arbitratge de l’Esport a Lausana, fet que no va impedir que mesos més tard i davant les pressions de la federació espanyola i altres veus crítiques, es forcés mitjançant una votació secreta la sortida dels catalans de la federació internacional. En aquest sentit, el documental recull interessants testimonis internacionals que confirmen aquestes pressions. Però no tot són fracassos i prova d’això son els vint esports reconeguts internacionalment que trobem avui dia al nostre país i que competeixen any rere any per normalitzar aquest fet.

La presentació del documental tindrà lloc el dijous 10 de novembre a dos quarts de vuit del vespre. A l’acte hi intervindrà Sergi Blàzquez, vicepresident de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes. També hi assistirà un representant del Centre Excursionista de Catalunya.

“Fora de joc” La lluita pel reconeixement de les seleccions catalanes
Data: 10 de novembre del 2011
Hora: 19:30h a 21:00h.
Lloc. Centre Excursionista de Catalunya. C/Paradís, 10. Barcelona.