04.11.11

Catalunya jugarà pel bronze al mundial de korfbal de la Xina

Dissabte a les 7 del matí hora catalana

La selecció catalana de korfbal està fent història al mundial que s’està disputant aquests dies a la Xina. Després d’una primera fase immaculada (3 victòries en 3 partits) i d’una segona fase amb victòria contra Portugal i derrota previsible contra Holanda, Catalunya va caure en semifinals contra la subcampiona mundial i europea, Bèlgica. Tot i fer una gran primera part que va permetre a Catalunya somniar amb la final (11-9 al descans) la realitat es va imposar en el segon temps i finalment Bèlgica va guanyar clarament per 27 a 14.

Demà dissabte a les 7 del matí hora catalana es disputarà el partit pel tercer i quart lloc del mundial. Catalunya s’enfrontarà a la complicada selecció de Xina Taipei (Taiwan), tercera al rànquing mundial 2011 i que només va perdre per 10 gols davant Holanda.

Rebuda a l’aeroport

La Selecció catalana de korfbal arriba diumenge a les 21:20h. a la terminal 1 de l’aeroport del Prat. Des de la Federació Catalana de Korfbal se’ls està preparant una rebuda per agrair-los el seu gran paper al mundial.

Des de la Plataforma Proseleccions us animem a anar a l’aeroport i donar-los les gràcies pel seu gran mundial. La convocatòria és a les 21h i us animem a portar pancartes, banderes, xiulets, per fer-los una gran rebuda.

Com seguir el partit

El partit pel 3r lloc es pot veure en directe (l’enllaç s’ha d’obrir en Internet Explorer) i a http://www.worldkorfball.org/competitions/62.html. El podeu anar comentant a Twitter sota el l’etiqueta #korfbalcat. Tant @korfbalcat com @SelecCatalanes en fan seguiment.

Partit sencer Catalunya – Holanda de dimarts (l’enllaç s’ha d’obrir en Internet Explorer)
Fotografies de Catalunya al Mundial al Facebook de la Federació Catalana de Korfbal i a l’àlbum de la FCK.
Vídeos i reportatges sobre el Mundial a korfbaltv

Vídeo/homenatge pel partit de http://youtu.be/D_61hhHf-8o

Rànquing mundial 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/IKF_World_Korfball_Ranking

Informació interessant recopilada per www.korfbal.cat

Holanda i Bèlgica dominen els campionats del Món des dels seus inicis l’any 1978. Totes dues seleccions han jugat sempre la Final. Holanda ha guanyat 7 i Bèlgica només 1, la de l’any 1991.

És per això que el guanyador del 3r lloc es considera el millor de la resta. La final de consolació és de moment la Final a la qual poden optar la resta de seleccions, el màxim premi.

1978 – 3r Alemanya – 4t G. Bretanya
1984 – 3r Alemanya – 4t G. Bretanya
1987 – 3r G. Bretanya – 4t X. Taipei
1991 – 3r X. Taipei – 4t Alemanya
1995 – 3r Portugal – 4t Austràlia
1999 – 3r G. Bretanya – 4t Alemanya
2003 – 3r R. Txeca – 4t X. Taipei
2007 – 3r R. Txeca – 4t Portugal

Fins ara Alemanya i Gran Bretanya (que abans jugava com a selecció encara que ara són oficials Anglaterra, Irlanda, Escòcia i Gal·les) són les millors seleccions en aquests partits amb 4 disputats i 2 guanyats cadascun. Amb també dues victòries, les dues consecutives als darrers mundials, els segueix la República Txeca. Per darrera hi ha el rival de Catalunya dissabte, Xina Taipei, que porta 3 finals pel 3r lloc jugades, 2 guanyades.

Només altres dues seleccions han jugat alguna vegada aquest important partit. Portugal ha jugat 2, guanyant 1 i Austràlia també ha disputat 1.

Catalunya entra enguany en aquest selecte grup donant un salt de qualitat important en els seus resultats. Es confirma en un campionat internacional absolut l’evolució que des de fa anys ha portat a la selecció catalana a guanyar títols europeus de clubs i a la selecció a la 5a posició al Mundial s’23 de 2008 o al Campionat d’Europa absolut de 2010.

1999 – Mundial: 8a posició de 12 equips (6a europea)
2002 – Europeu: 7a posició
2003 – Mundial: 9a posició de 16 equips (7a europea)
2006 – Europeu: 6a posició
2007 – Mundial: 7a posició de 16 equips (7a europea)
2010 – Europeu: 5a posició
2011 – Mundial: 3a o 4a posició de 16 equips (3a europea)

Per fer-ho el combinat català està completant un gran torneig. Catalunya ha jugat 6 partits i els guanyat tots excepte els dos que l’han enfrontat als finalistes, Holanda i Bèlgica. Porta 119 cistelles a favor i  116 en contra. Si no tenim en compte els partits amb Holanda i Bèlgica els números són 94 cistelles a favor i 57 en contra. El màxims encistelladors catalans són Sergi Gabriel amb 22 cistelles, Xavi Blàzquez amb 21, Jose M. Álvarez amb 15, Marc Castillo amb 13 i Òscar Hernández amb 11. La jugadora que ha sumat més punts fins ara és Vanessa Viana amb 9. 

Per la seva banda Xina Taipei ha guanyat també 4 dels 6 partits disputats. Només ha perdut amb Holanda i Bèlgica. Suma 152 cistelles a favor i 114 en contra. Sense comptar els partits amb holandesos i belgues, 124 a favor i 64 en contra. Destaca com a màxim encistellador Chun-Hsien Wu, que juga amb el número 11, amb 39 punts. Encara que també cal tenir molt en compte la parella de jugadores Szu-Yu Lin, amb el 7, i Shu-Ping Chu, amb el 4, segona i quarta màximes encistelladores del torneig amb 18 i 17 cistelles respectivament. A més Ling-Fan Huang (13) suma 14 cistelles i Kuan-Ju Hung (18) 13.