03.11.11

Catalunya jugarà amb la Xina Taipei pel tercer lloc del mundial de korfbal

Després de la derrota contra Bèlgica a les semifinals

El somni ha durat tota una part. Al descans Catalunya donava la sorpresa i hi arribava amb una victòria per 11 a 9. Bèlgica, la favorita per quedar segona i l’única selecció que pot fer front a la totpoderosa Holanda veia com Catalunya, la sorpresa del campionat, dominava el marcador i aspirava a passar a la final contra pronòstic.

La primera part ha estat molt igualada i la màxima diferència ha estat de dos punts per Catalunya (6 a 4 i 11 a 9). Això ha estat possible pel gran encert dels jugadors catalans i una bona defensa a les figures belgues que ha fet que tot i dominar el rebot el seu índex d’encert hagi estat molt baix.

Era molt difícil però mantenir aquest nivell d’excel·lència tot el partit. I així ha estat. La selecció belga ha sortit a la segona part amb renovada intensitat i un augment considerable en el percentatge d’encert. Això i una bona defensa ha permès que cada cop s’allunyés més en el marcador. Els jugadors catalans no han pogut contrarestar-ho i han anat perdent intensitat en el seu joc. Un parcial d’11 gols seguits dels belgues deixava el marcador en un clar 13 a24.

Els minuts finals del partit han estat de tràmit i al final Bèlgica ha guanyat per 27 a 14. El màxim anotador belga ha estat Bart Cleyman amb 9 gols i per Catalunya ha estat Xavi Blazquez amb 5.

Catalunya té l’oportunitat de seguir fent història dissabte en el partit pel tercer i quart lloc. El rival serà la potent selecció de Xina Taipei (Taiwan) que només ha perdut 27 a 17 contra Holanda. El partit serà a les 7 del matí hora catalana.

Estadístiques del partit a http://www.worldkorfball.org/games/1160.html

Catalunya: Berta Alomà (1), José Manuel Alvarez (2), Marc Castillo (2), Marta Flores, Raquel Varela, Sergi Gabriel (2), Vanessa Viana (2), Xavi Blazquez (5). Banqueta: Albert Camprubi, Òscar Hernandez (43′), Montse Flores (40′), Míriam Gonzalez (53′), Ivan Alberich, Laia Rosa

Bèlgica: Bart Cleyman (9), David Peeters (2), Gwenny De Plecker, Julie Caluwe (1), Nick Janssens (5), Sara Goossens (1), Sofie Goossens (1), Wim de Decker (3). Banqueta: Jesse de Bremaeker (46′ – 2gols), Annelies Vandenberghe (31′ – 1), Mitch Lenaerts, Patty Peeters (31′ – 1), Jari Hardies, Britt Logisse, Jill Driessens, Yani Janssens (51′).

El partit de dissabte el podreu seguir a http://www.shaoxing.com.cn/tiyu/2011-11/03/content_652459.htm i a http://www.worldkorfball.org/competitions/62.html