02.11.11

Derrota de tràmit contra Holanda

11-32 pels vigents campions

Holanda, gran precursor del korfbal i país on és un esport amb moltíssim seguiment, va derrotar clarament Catalunya per 11-32. La selecció holandesa va demostrar en tot moment la seva superioritat i continua com a màxima favorita per revalidar el títol de campiona del món.

Catalunya no es jugava res en aquest partit. La victòria de dilluns contra Portugal assegurava la segona posició del grup i per tant passar a semifinals i lluitar per les medalles. El partit contra Holanda era de tràmit perquè derrotar els holandesos es veia com una quimera i era preferible fer descansar els jugadors de cara a les semifinals de dijous. El rival serà la considerada segona selecció del món: Bèlgica. La selecció belga parteix com a clara favorita contra Catalunya  tot i que en un sol partit hi ha molts factors que poden ajudar a la sorpresa. El partit serà dijous a les 13h.

Del partit contra Holanda cal destacar que Tilbert la Haye, seleccionador català, va donar l’oportunitat a jugadors menys habituals i així donar descans als titulars per les semifinals. El partit va començar amb una cistella catalana però la igualtat va durar tot just 13 minuts quan Sergi Gabriel va fer el 4-5 favorable a Holanda. A partir d’aquí el partit va ser un monòleg holandès dirigit per Gerald Van Dijk que amb 6 gols en la primera part va ser el malson de la defensa catalana. Mitja part i victòria holandesa per 13 a 5.

La segona part va ser una continuació del monòleg holandès i on tots dos entrenadors van aprofitar per a fer diversos canvis. El resultat final va ser de 11-32 i cal destacar que 6  jugadors i jugadores holandesos van anotar  3 o més gols. Per Catalunya va ser Sergi Gabriel el que amb 4 es va convertir en màxim anotador.

Avui dia de descans i demà a les 13h. Semifinal contra Bèlgica. Haver arribat fins aquí ja és històric però segur que els nostres jugadors no s’hi conformen i continuaran lluitant tant demà com dissabte per assolir la millor posició possible i portar amb orgull el nom de Catalunya al món!

Holanda: En atac: Barry Schep (4), Laurens Leeuwenhoek (5), Marjolijn Kroon (3) i Suzanne Struik (2). En defensa: Gerald Van Dijk (6), Nadhie Den Dunnen (4), Rianne Echten i Rick Voorneveld (3). A la banqueta: Jos Roseboom (31′) (1), Roxana Detering (31′) (1) i Celeste Split (31′) (2).

Catalunya: En atac: Ivan Alberich (1), Marta Flores, Montse Cortés, Sergi Gabriel (4). En defensa: Albert Camprubí (2), Óscar Hernández (2), Berta Alomà, Míriam González. A la banqueta: Marc Castillo (37′)(1), Jose M. Álvarez (50′)(1), Xavi Blàzquez, Raquel Varela, Laia Rosa (47′) i Vanessa Viana.

Acta del partit