10.10.11

Resum 2011

Molt bona acollida a Mollerussa 08/10/11

Volem competir a nivell internacional i cada dia hi ha més esports en què Catalunya ho pot fer. És el que es va viure dissabte 8 d’octubre a Mollerussa en el marc del Dia de les Seleccions Catalanes on es es va poder gaudir de grans partits internacionals.

A les 10 del matí  va començar puntual la sisena edició del Dia de les Seleccions 2011. Multitud d’activitats de diferents federacions catalanes i clubs locals van permetre que la mainada de Mollerussa pugués gaudir d’un dia d’esport i reivindicació.

El bon temps va acompanyar les més de 15 activitats diferents com el korfbal, fistball, patinatge, slot, biketrial, etc. Cal destacar el clínic d’hoquei patins a càrrec del seleccionador català femení, Josep Mª Barberà.

A la una del migdia va començar la primera competició internacional del dia, el Catalunya – Turquia de dards. El llançament d’honor va anar a càrrec del Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau que juntament amb l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, van acompanyar les activitats i partits internacionals durant tota la jornada. El resultat final ha estat victòria per 3-9 per la selecció turca (Veure crònica).

A les quatre de la tarda va ser el torn del tennis taula. El rival va ser la selecció de Portugal. El partit va ser molt igualat i es va acabar decidint al tercer set del tercer partit quan Diogo Pinho va donar la victòria final a Portugal. (Veure crònica)

A continuació del tennis taula es va jugar el Catalunya – França de futbol sala. Un pavelló ple va animar en tot moment la selecció catalana acompanyant-los en la clara victòria per 7 a 2. Primera victòria del dia i col·lofó fantàstic a la jornada de partits internacionals. (Veure crònica)

Una cercavila de gegants i grallers de la comarca va portar tothom cap a la plaça Manuel Bertrand on es va poder veure una exhibició de físic-culturisme amb la presència de campions d’Europa i del món. Més tard va ser el torn del ball esportiu que van mostrar el gran nivell de l’esport al nostre país fent les delicies de tot el públic assistent. Va tancar les exhibicions el biketrial on també van ser-hi campions del món de diferents categories. Un sopar popular organitzat pel casal l’Arreu i una actuació musical van tancar la jornada.

Abans del dinar institucional, el Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, va declarar el seu suport i el recolzament de la Generalitat de Catalunya a les seleccions reconegudes tot lloant el que representen per a la projecció de Catalunya i el seu nivell esportiu.

Igualment l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va voler agrair que la Plataforma Proseleccions hagués optat aquest any per Mollerussa com a seu del Dia de les Seleccions Catalanes.

Per la seva banda, Xavier Vinyals, va mostrar el seu orgull pel nivell de joc de les seleccions de dards i tennis taula tot i les dues derrotes demostrant una vegada més que el que volem és participar en competicions internacionals independentment del resultat final perquè és beneficiós per la imatge del país i sobretot pel nivell de l’esport català. 

Des de la Plataforma Proseleccions volem donar les gràcies a esportistes, federacions, voluntaris, aficionats i tothom qui va participar en el Dia de les Seleccions Catalanes 2011. I mostrar la nostra gratitud especial a l’Ajuntament de Mollerussa i al seu alcalde Marc Solsona per totes les facilitats i col·laboració que ens han donat i que han fet que el Dia de les Seleccions Catalanes 2011 hagi estat un èxit.

Una Nació, una Selecció!