06.10.11

Presentat el programa del Dia de les Seleccions 2011

Amb la presència de l’Ot Pi, 12 vegades campió del món

Mollerussa acollirà el proper dissabte dia 8 el Dia de les Seleccions Catalanes amb un complet programa que combina les competicions internacionals amb un seguit d’activitats lúdiques i esportives que tenen per objectiu poder oferir al públic assistent un tastet d’algunes de les 21 disciplines esportives que competeixen representant Catalunya a nivell internacional.

Així ho va explicar dimarts el president de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, durant la presentació del programa d’actes previstos. Vinyals va aprofitar per a fer una crida a la població a participar en aquest esdeveniment que després de 5 edicions per arreu del territori català recala a les terres de Ponent per primera vegada. 

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va reiterar la satisfacció que suposa per la capital del Pla d’Urgell ser seu d’aquest esdeveniment que “la converteix en internacional per un dia amb la participació de seleccions d’altres països”. Solsona també es va referir al fet que “l’esport desperta sentiment de país i si la base de l’esport local creu en aquesta diada l’èxit ja té una garantia”.

Les competicions esportives internacionals començaran a partir de les 12 del migdia amb l’estrena de la recent reconeguda selecció catalana de dards que disputarà el seu primer partit a terres catalanes contra la selecció de Turquia. A les 4 de la tarda està previst el partit de tennis taula entre Catalunya i Portugal i a dos quarts de 6 un partit de futbol sala entre Catalunya i França.

Tot i la competició, les activitats esportives i lúdiques començaran a partir de les 10 del matí a la zona esportiva amb tallers de diferents esports com pich&putt, korfbal, biketrial, scalèxtric i altres així com també hi haurà instal·lats inflables per als més petits, els quals tindran un obsequi si presenten el carnet del Club Super 3. També en aquesta matinal esportiva hi haurà un clínic d’hoquei patins a càrrec de l’entrenador de la selecció catalana, Jordi Camps.  A la tarda continuaran les activitats a la plaça de Manuel Bertrand amb una ballada de sardanes i diferents exhibicions de fisic-culturisme, ball esportiu, i biketrial. La festa acabarà amb un sopar popular a base de cassola de tros a 5 euros el tiquet i un concert amb les cançons de taverna a càrrec de L’esca del pecat, grup format per Titot i David Rossell de Brams.

Ot Pi dóna suport a la iniciativa

A la roda de premsa també hi va voler ser present el 12 vegades campió mundial de biketrial, Ot Pi, el qual va voler remarcar que tot i ser un esport minoritari “tenim una selecció catalana que actualment és campiona del món”. També va explicar que guarda un especial record de Mollerussa perquè fa 20 anys la seva participació en la copa mundial que va organitzar aquesta ciutat va ser un punt d’inflexió molt important en la seva carrera. En reconeixement a la ciutat, Ot Pi va regalar a l’alcalde el llibre Ot Pi, l’empenta d’un pioner sobre la seva trajectòria professional.

El representant territorial de l’Esport a Lleida, Joaquim Perisé, també va tornar a  donar suport des de la Generalitat a la iniciativa perquè ajuda a donar a conèixer el gran nivell dels esportistes catalans.

Programa d’activitats