26.09.11

Resultats finals de Catalunya al mundial de dards

En la seva primera participació

Catalunya va tancar dissabte la seva primera participació en un mundial de dards després del reconeixement oficial de la Federació Catalana de Dards per la World Dards Federation.

Els resultats esportius de la selecció catalana van ser discrets i inferiors als esperats però segurament per la pressió del debut en una competició internacional de tant nivell. L’important és que amb la participació internacional el nivell dels dards catalans vagi augmentant i per tant es pugui fer un bon paper en competicions internacionals.

La selecció masculina va perdre els seus quatre partits, alguns dels quals molt igualats, el que va fer que no pogués passar a segona ronda de la competició. Cal destacar el 8 a 9 contra la República Txeca que es va decidir al desempat.

La selecció femenina va tenir un millor resultat al guanyar el seu primer partit contra Lituània per un clar 4-0 però perdent els dos següents contra Holanda i Suècia, dos equips molt potents dins el panorama internacional.

Un cop acabada la competició per països va començar la competició individual i per parelles. Cal destacar la dissetena posició final d’Antonio Muñoz que va guanyar en primera ronda l’iranià Reza Ansari, en segona el rus Vladimir Lavretjev i en tercer Anthony Forde (Barbados). Va ser un gal·lès, Janie Lewis, qui va evitar que lluités per les posicions d’honor. Els altres catalans van perdre en segona ronda: Josep Santoja contra l’alemany Daniel Zygla, Xavier Pla contra el lituà Gintaras Nagevicius i Doroteo Bermúdez contra el belga Geert De Vos.

En el campionat femení la catalana Dolores Cascales va perdre contra la japonesa Ohkubo Ayumi per un contundent 4-0. També la Laura Damont va ser eliminada gal·lesa Rhian Edwards tot acabant en la 33a posició final.

En el campionat de parelles, Antoni Muñoz i Doro Bermúdez han guanyat la primera ronda contra Rob Corrin i Paul Sertin (Illa de Man) per un contundent 4-0. A la segona ronda s’han enfrontat als austríacs Anderson i Heta on han perdut 4-1 quedant en 33a posició.

Pel que fa a l’altra parella catalana, Josep Santonja i Xavi Pla, en segona ronda s’han trobat als jugadors de les Barbados Anthony Forde i Clyde Murrell als que han guanyat 4-2. En tercera ronda (Last 32) han perdut contra els finlandesos Sanssi i Korte per 4-1 assolint la 17a posició.