20.09.11

Dards: nova Federació Catalana reconeguda internacionalment!

Només ha tingut els vots en contra d’Espanya i Anglaterra

La Federació Catalana de Dards ha estat avui mateix reconeguda com a membre de la World Dards Federation i podrà participar a partir de demà al mundial que es disputa a Castlebar (Irlanda) amb un total de 36 països participants. Hi ha la possibilitat que Catalunya es pugui enfrontar a Espanya al llarg del campionat.

En l’assemblea de països duta a terme aquest mateix matí a Castlebar (Irlanda) l’ingrés de la Federació Catalana de Dards ha rebut el suport de 18 països, 8 abstencions i només dos vots en contra (Espanya i Anglaterra). Igualment, han entrat com a nous membres Ucraina, Nigeria, Jersey i Uganda. Fins a data d’avui la World Dards Federation tenia 66 membres que sumats a les noves incorporacions ja fan un total de 71 (veure llistat de països membres)

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i la Federació Catalana de Dards, amb el suport de la Secretaria General de l’Esport, han estat fent gestions a nivell internacional els últims dos anys per aconseguir-ho. Fins i tot el president de la WDF, Roy Price, va visitar Barcelona on va ser rebut per la presidenta de la FCD, Raquel Holgado, pel president de la Plataforma Proseleccions, Xavier Vinyals, i pel director del CCE, Albert Marco. Ha estat una feina lenta però que finalment ha donat el seu fruit.

Els dards són un esport que va aterrar a Catalunya als anys 60 però no va ser fins l’any 1990 que l’esport va ser reconeguts pels organismes esportius i al mateix any es va constituir la Federació Catalana de Dards, entitat encarregada de l’esport a Catalunya. Ara mateix hi ha 52 clubs al nostre país i 40 equips que participen en les competicions oficials.

A nivell mundial els dards són un esport amb alça i amb gran importància en països com els Estats Units, Anglaterra, països nòrdics, etc.

Des de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes ens congratulem de la feina ben feta que ha permès que Catalunya pugui competir en un altre esport a nivell internacional donant a conèixer el nostre país i el nostre esport arreu del món. Volem donar les gràcies primer de tot a la gent de la Federació Catalana de Dards per l’interès i el suport que ens ha donat en tot el procés. També a la Secretaria General de l’Esport, capitanejada per l’Ivant Tibau i l’Albert Marco per tot el seu suport i confiança en la feina de la Plataforma Proseleccions.

Durant aquesta setmana anirem informant dels resultats de la selecció catalana al mundial de dards que es disputa fins al dia 24.

Fotografies del reconeixement

Vídeo de la Federació Catalana de Dards
Federació Catalana de Dards  http://www.dardscatalunya.cat
Secretaria General de l’Esport http://www20.gencat.cat/portal/site/sge
Informació del campionat del món de dards http://www.dartswdf.com/wdf-world-cup-2011/