16.09.11

La Selecció Catalana de curses de muntanya aspira a guanyar la Copa del Món

A punt de repetir la victòria per setena vegada

Un dels esports en què Catalunya ha guanyat més competicions internacionals és les curses de muntanya. L’equip de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya participarà aquest diumenge al Sentiero delle Grigna, cursa que es disputa a Lecco (Itàlia) i que tanca la Copa del Món.

La selecció catalana és líder del campionat amb 66 punts d’avantatge respecte la selecció basca i aspira a repetir el títol que ha aconseguit els últims 6 anys. La superioritat catalana en aquesta especialitat és molt gran i un cop més l’equip català parteix com a favorit. La nostra selecció estarà formada per Xavi Espiña (CE Guissonenc), Pere Aurell (AE Diedre), Gabriel Crosas (CE Serragrenyada), Laia Andreu (UE Vic) i Núria Picas (AE Diedre).

Recordem que Catalunya era membre de la federació internacional fins que la FEDME (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada) va decidir promoure la fundació d’una altra internacional l’any 2009 per no haver de competir amb la catalana. Aquest 2011 la FEEC ha estat admesa com a membre associat però sense vot a la ISF (International Skyrunning Federation). Tot i així la selecció catalana participa com equip de la FEEC a la Copa del Món, on ha guanyat els sis últims anys i on esperem que repeteixin victòria aquest cap de setmana.  

Molta sort!