13.09.11

“Seguirem treballant amb els reconeixements internacionals de les Seleccions Catalanes”

Declaracions d’Ivan Tibau a Ona FM

En una entrevista al programa esportiu “La graderia” d’Ona FM, el Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, ha declarat que des de la Secretaria General de l’Esport es continuarà treballant al costat de la Plataforma Proseleccions per aconseguir augmentar el número de reconeixements internacionals.

Tibau ha fet referència al gran nivell de l’esport català, la importància social que té i la determinació que tenen des de la SGE per defensar-lo ja que és una plataforma per ensenyar Catalunya al món. Igualment s’ha compromès a ajudar els 20 esports en què Catalunya ja competeix internacionalment de forma oficial.

Referent a la problemàtica de la Federació Catalana de Korfbal Tibau es mostra optimista en què finalment la selecció catalana de korfbal pugui anar al mundial de la Xina. Ha fet referència a l’esforç que estan fent des de clubs, aficionats i altres entitats per aconseguir els recursos necessaris per anar al mundial.

També ha criticat la normativa segons la qual no es poden ensenyar senyeres o altres banderes autonòmiques anant amb les seleccions espanyols. Un exemple és el que va passar en l’europeu sub19 de futbol quan un jugador de la selecció espanyola va voler ensenyar la bandera asturiana i el propi seleccionador li va prohibir.

Finalment el Secretari General de l’Esport ha demanat als mitjans de comunicació que apostin per tots els esports i per clubs menys importants i també pels esports en què Catalunya competeix a nivell internacional.

Escoltar entrevista sencera