15.07.11

El circuit internacional de curses de muntanya a Catalunya

Torna l’Olla de Núria amb rècord d’inscrits

Catalunya va ser campiona l’any 2010 del circuit internacional de curses de muntanya, el MNRIC. Aquest circuit, creat a iniciativa catalana i amb 6 proves repartides per Europa, permet que cada participant esculli amb quina nacionalitat vol participar i una de les opcions és la catalana.

Aquest diumenge 17 de juliol tindrà lloc una nova prova del circuit a casa nostra: l’Olla de Núria. Aquesta cursa, possiblement la més important del panorama català, recorre el fantàstics paratges de la Vall de Núria i té com a punt culminant l’ascensió al Puigmal.

Aquest any la prova ha augmentat el nombre d’inscrits fins a 650 i les inscripcions es van tancar en només 16 hores demostrant l’alt nivell d’interès que genera. Els 650 participants representaran 15 nacions diferents, tot un rècord.

Els caps de cartell de l’edició 2011 en categoria femenina són la Laura Orgué (guanyadora l’any 2010), Mireia Miró (campionat del món d’esquí de muntanya), l’Emmanuela Brizio (guanyadora l’any 2009), la Núria Picas (guanyadora del MNRIC 2010). I en masculina cal destacar la presència del rumanès Ionut Zinca, del nord-català Michel Rabat (actual líder del MNRIC) i l’Agustí Roc (5 vegades campió del món).

Des de la Plataforma Proseleccions, entitat que ha col·laborat des del primer dia amb el MNRIC, us animem a pujar a Núria per gaudir d’una cursa i un paisatge únic i per animar als corredors amb senyeres i estelades, val molt la pena.

Més informació a www.olladenuria.cat i www.mnric.com