11.07.11

Catalunya a la FIRA!

Acció reivindicativa de la Plataforma a l’Europeu de seven de Barcelona

Un estadi totalment buit va rebre aquest cap de setmana una de les proves de l’Europeu de seven (rugby a set) a Barcelona. La selecció espanyola només va poder portar 1000 persones en un estadi de 55.000 localitats i moltes d’aquestes mil eren aficionats de les altres seleccions participants. Molta diferència respecte al partit de rugby de la USAP disputat l’abril d’aquest any on el camp era absolutament ple amb els colors de Catalunya.

Quan la selecció espanyola de rugby a set va sortir a disputar el partit pel 5è-6è lloc, una gran pancarta en francès amb el lema “Una Nació, una Selecció” va mostrar-se al lateral de l’estadi. Aquesta acció reivindicativa es va emmarcar en el suport de la Plataforma Proseleccions davant del contenciós de la Federació Catalana de Rugby contra la FIRA (Federació Internacional de Rugby Amateur) que als jutjats de París reclama recuperar el seu estatus de membre fundador.

A més del desplegament de la pancarta, en un moment de la final es van aixecar davant de la llotja, on entre d’altres hi havia el president de la Federación Española de Rugby i membres de la FIRA, banderes amb el logotip de les Seleccions Catalanes i amb el lema “Una Nació, una Selecció”.

Finalment, a la sortida de l’estadi es van repartir octavetes amb la reclamació de que Catalunya torni a formar part de la FIRA i per tant que la nostra selecció pugui participar en campionat internacionals de forma oficial.

Des de la Plataforma Proseleccions volem agrair les mostres de suport rebudes i també la col·laboració entusiasta dels nostres col·laboradors que van fer possible l’acció.

El text de l’octaveta que es va repartir va ser el següent:

Catalunya, membre de la FIRA!

La Federació Catalana de Rugby, FCR, està immersa en un procés judicial a París contra la FIRA. La FCR va ser fundadora de la FIRA l’any 1934 i per tant, d’acord amb els estatuts de la pròpia FIRA, hauria de ser-ne membre de ple dret. La FCR només reclama, doncs, allò que és just: recuperar la condició d’entitat fundadora amb tots els drets esportius que això comporta.

La FIRA i la Federación Española de Rugby s’hi neguen utilitzant, com a suposat argument legal, una llei franquista de l’any 1941 que va eliminar la possibilitat que les federacions catalanes poguessin formar part de federacions esportives internacionals.

Tot el procés ha comptat amb el suport de tot l’esport català: Generalitat de Catalunya, UFEC i Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, però ni aquesta unanimitat a Catalunya sembla que sigui justament considerada pels representants de la FIRA.

Així les coses, amb la reclamació catalana en mans d’un jutge, aquest dissabte i diumenge, 9 i 10 de juliol, l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona acollirà un esdeveniment esportiu amb la participació de la selecció espanyola i organitzat per una federació internacional, com la FIRA, que no respecta els drets democràtics més bàsics i que s’empara en una dictadura per no permetre que Catalunya en sigui membre, i conseqüentment, pugui disputar competicions internacionals de rugby de forma oficial.

Volem justícia per Catalunya a la FIRA!

Una Nació, una Selecció !

Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes