22.06.11

Derrotes previsibles en el debut al Mundial de Touch

Davant Anglaterra, Niue i Suïssa

Catalunya ha debutat avui a la Copa del Món de Touch. Els jugadors catalans tenien tres partits molt complicats davant de bones seleccions com Anglaterra, Suïssa i Niue. Els tres partits han acabat en derrota clara dels nostres jugadors.

De bon matí Catalunya ha disputat el seu primer partit en una Copa del Món contra Anglaterra. Els anglesos són un dels equips més potents del campionat i han passat per sobre la selecció catalana amb un clar 19 a 1. Borja Arabit ha tingut l’honor d’aconseguir el primer punt de Catalunya en una Copa del Món.

El segon partit també es veia molt complicat ja que Catalunya s’enfrontava amb Niue, una illa de la Polinesia veïna de Nova Zelanda. Això implicava que el rugby i el touch són l’esport principal i per tant amb un nivell esportiu molt alt. El resultat final ha estat de 13 a 3 en favor de Niue. Els catalans han tingut més opcions ofensives que davant Anglaterra i han aconseguit tres punts a través de David Pedrosa, Jordi Sanchez i Alberto Robles.

El tercer partit d’avui ha estat contra Suïssa. Una altra vegada clara derrota dels catalans per 9 a 0 tot i que aquest cop han aconseguit que el rival anotés menys punts que els anteriors.

Resultats, classificacions i anotadors

Demà toca un partit encara més complicat ja que el rival català és Austràlia. El combinat “aussie” és juntament amb Nova Zelanda el gran favorit per endur-se la victòria de la Copa del Món. En l’última edició Nova Zelanda es va endur les modalitats mixtes (les més importants) mentre que Austràlia va guanyar les tres modalitats masculines i la femenina.

Des de la Plataforma Proseleccions valorem molt positivament la participació catalana ja que tot i les derrotes l’important és que els esportistes catalans puguin competir amb el seu país arreu del món i en el màxim de disciplines possibles. Després ja es millorarà el nivell competitiu amb la pràctica i l’augment de practicants. Tot i que sembla que mai podrem arribar al bon joc dels oceànics perquè allà el rugby, el touch i el rugby tretze són esports nacionals, fins i tot per sobre del futbol.

Ànims catalans!