22.06.11

Catalunya i Espanya junts al mundial de touch rugby

Però sense opcions d’enfrontar-se

La selecció catalana de touch rugby (veure explicació de l’esport) va marxar ahir a la tarda cap a Edimburg per a participar a partir de dimecres a la Copa del Món de touch. Els integrants de la selecció van ser rebuts pel Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, a la seu del Consell Català de l’Esport a Esplugues de Llobregat. Tibau va estar acompanyat pel vicepresident de la Plataforma Proseleccions, Sergi Blàzquez, pel presdient de l’Associació Catalana de Touch, Antoni Marín, i pel president de la Federació Catalana de Rugby, Ignasi Planas.

La Plataforma Proseleccions ha estat des del primer dia al costat de l’Associació Catalana de Touch per aconseguir el seu reconeixement internacional per la FIT (Federació Internacional de Touch) que es va donar el setembre del 2009.

Catalunya debutarà per primera vegada en una Copa del Món de touch i s’enfrontarà a rivals tant potents com Anglaterra, Austràlia… La selecció catalana veu aquesta participació com una oportunitat per donar-se a conèixer i agafar nivell competitiu.

Espanya també participa del campionat però no en la mateixa modalitat que Catalunya i per tant no hi haurà opcions de veure un enfrontament directe entre ambdues seleccions. Catalunya participa en la modalitat mixta mentre que els espanyols ho faran en homes fins a 35 anys.

Al costat de Catalunya, les seleccions participants en les diverses modalitats de la Copa del Món són Austràlia, Àustria, Bèlgica, Illes Cook, Anglaterra, Fiji, França, Alemanya, Guernsey, Hongria, Irlanda, Itàlia, Japó, Jersey, Luxemburg, Holanda, Nova Zelanda, Niue, Papua Nova Guinea, Escòcia, Singapur, Sud-àfrica, Espanya, Suïssa, Estats Units i Gal·les.

La convocatòria de Catalunya, dirigida per Mekayla Storer, està formada per: 1- Borja Arabit 2- Alberto Robles 3- Josep Lluís Jornet 4- Rosa Calafat 5- Anna Garcia 6- Raimon Jorba 7- Susan Monclús 8- David Pedrosa 9- Jordi Sánchez 10- Raquel Erro 11- Verònica Varela 12- Nicolas Adriasola 13- Guayasén Osorio 14- Núria Torres

Podeu seguir totes les informacions de la Copa del Món a la web oficial del campionat: http://www.touchworldcup2011.co.uk/

Us recordem també que per celebrar aquest debut internacional des de la Plataforma Proseleccions sortegem una samarreta de Catalunya. Per participar al sorteig només heu de clicar a l’enllaç!