09.05.11

Passi del documental “Fora de joc”

La lluita pel reconeixement de les seleccions catalanes

El proper 12 de maig, al Centre Excursionista de Catalunya, es fa una presentació del documental “Fora de joc”. L’acte, organitzat per la FOCIR i la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes vol mostrar les traves que troben els esportistes a l’hora de competir al món sota la bandera catalana. Aquesta activitat és la primera col·laboració entre les dues entitats.

El treball, que encara no s’ha emès per televisió, pren com a punt de partida el procés de reconeixement internacional de la Federació Catalana de Patinatge que va aconseguir ésser admesa per la seva homòloga internacional el 2004. Aquesta decisió va ser validada més endavant pel Tribunal de l’Arbitratge de l’Esport a Lausana, fet que no va impedir que mesos més tard i davant les pressions de la federació espanyola i altres veus crítiques, es forcés mitjançant una votació secreta la sortida dels catalans de la federació internacional. En aquest sentit, el documental recull interessants testimonis internacionals que confirmen aquestes pressions. Però no tot són fracassos i prova d’això son els vint esports reconeguts internacionalment que trobem avui dia al nostre país i que competeixen any rere any per normalitzar aquest fet.

La presentació del documental tindrà lloc el dijous 12 de maig a dos quarts de vuit del vespre. A l’acte hi intervindran Sergi Blàzquez, vicepresident de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i Mònica Sabata, presidenta de la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes. També hi assistirà un representant del Centre Excursionista de Catalunya.

“Fora de joc” La lluita pel reconeixement de les seleccions catalanes
Data: 12 de maig del 2011
Hora: 19:30h a 21:00h.
Lloc. Centre Excursionista de Catalunya. C/Paradís, 10. Barcelona.