05.05.11

Catalunya – Montenegro de voleibol

Duel de nivell a Sabadell

Cada vegada hi ha més Federacions Catalanes que s’animen a buscar rivals internacionals per les nostres seleccions. Encara que la major part de partits són amistosos serveixen per posar les Seleccions Catalane a l’alçada s de les millors seleccions del món.

Un exemple el podrem veure a Sabadell aquest cap de setmana ja que Catalunya s’enfrontarà a Montenegro en voleibol. Ja fa uns anys que la Federació Catalana de Voleibol organitza bilaterals internacionals i aquest cop es jugaran al Pavelló del Nord de Sabadell.

La Federació de Voleibol de Montenegro va ser fundada l’any 1949 i des de 2006 és federació independent de Sèrbia. Quan encara pertanyia a Sèrbia, Montenegro va participar als Jocs Olímpics d’Atenes al 2004 en categoria masculina, obtenint diploma olímpic.

Montenegro ja ha participat amb la selecció femenina al torneig de classificació al Campionat del Món de 2010 al Japó, així com al Preeuropeu de 2010, classificatori pel Campionat d’Europa de 2011, arribant a jugar amb la selecció espanyola.

Per la seva part, la selecció masculina arribarà a Catalunya amb un equip amb jugadors que participen a les principals lligues europees amb un gran rendiment com el cas de Marko Bojic (Grècia) o Aleksandar Milivojevic (Alemanya), així com la columna vertebral del principal equip montenegrí, Budvanska Rivijera Budva, vuit finalista de la Champions League d’aquesta temporada, i on destaquen Gojko Cuk, Milan Jurisic i Milan Markovic. La selecció que entrena el croat Radovan Malevic va participar a l’últim Preeuropeu de 2010, derrotant en aquella ocasió a Croàcia, i acabant tercer del seu grup de classificació, per darrera d’Alemanya i Estònia.

HORARIS:

Dissabte, 7 Maig

16:30 Catalunya-Montenegro (FEMENÍ)
18:30 Entrega Copes Campions/Subcampions Temp. 2010/11 Categories Menors i Homenatge Seleccions Catalanes participants al Campionat d’Espanya de Cartagena
20:00 Catalunya-Montenegro (MASCULÍ)

Diumenge, 8 Maig

10:00 Catalunya-Montenegro (FEMENÍ)
12:00 Entrega Copes Campiones/Subcampions Temp. 2010/11 Categories Sèniors
12:30 Catalunya-Montenegro (MASCULÍ)