28.04.11

Catalunya finalitza 7a el Mundial

Es recupera després d’una mala primera jornada

La selecció catalana de korfbal sub 19 va disputar la setmana passada una nova edició del campionat mundial de la categoria aconseguint la setena posició final.

El primer dia de competició va ser nefast pels catalans ja que van perdre els tres partits disputats. El primer partit es va perdre contra la campiona mundial: la selecció holandesa. El resultat final de 28 a 5 demostra la superioritat de la millor selecció mundial. El segon partit que enfrontava Catalunya a una selecció regional holandesa, que participava fora de competició per completar el quadre, va tenir un resultat més ajustat. L’equip català va ser derrotat per 14 a 11.

El tercer partit seria determinant per a la classificació final ja que Catalunya es jugava contra Anglaterra poder disputar les semifinals del torneig. Finalment els anglesos es van endur el partit i la classificació després de derrotar els catalans per 15 a 10.

Les victòries catalanes van arribar la segona jornada de la competició. La primera va ser per un clar 15 a 7 contra Eslovàquia. El combinat català va fer un mal primer temps però va reaccionar després del descans aconseguint una victòria final clara. I l’últim partit del grup va ser el més fàcil ja que el rival, Polònia, no va poder fer res davant la superioritat catalana i va caure clarament per 18 a 8.

Amb aquestes dues victòries Catalunya aconseguia classificar-se per les eliminatòries de la 5a a la 8a posició. El primer rival va ser Rússia, una selecció molt forta i que finalment va acabar en 6a posició. Els catalans van començar bé el partit però els russos van fer un molt bon final de la primera part i es va arribar al descans amb 8 punts d’avantatge. Tot i l’esforç català, no es va poder superar aquest desavantatge i el resultat final va ser de 15 a 22 per Rússia.

Aquesta derrota feia que Catalunya hagués de jugar l’últim partit amb Polònia per determinar la setena i vuitena plaça final del campionat. Tot i la claredat de la victòria catalana contra els polonesos en la primera fase aquest partit va ser molt més dur i es va arribar al final del temps reglamentari amb empat a 10. Per sort, els catalans es van poder endur el partit i la setena plaça gràcies a un gol d’or.

Els màxims anotadors del combinat dirigit per David Rúa i Dick Kalkman van ser Olga Gandia amb 13 cistelles, Nadia Beltran amb 12 i Aitor Sierra amb 11.

Tota la informació del campionat a http://www.u19jwc.com/

Vídeo de la primera part del Catalunya – Polònia

{blip}5061539{/blip}