24.03.11

Què pensen de la Selecció Catalana de futbol?

Eleccions a la FCFutbol

Finalment només hi haurà dues candidatures a les eleccions a president de la FCF. Ahir a la tarda Jordi Casals va fer una nota pública on explicava la seva renuncia a competir en les eleccions d’aquest dissabte i demanava el vot per la candidatura de Jaume Llauradó. Competirà amb Llauradó el que va ser vicepresident de Casals, Andreu Subies.

Jaume Llauradó va ser president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes quan es van recollir 521.000 signatures de suport. Andreu Subies ha estat vicepresident de la FCF en un període on s’ha donat suport a la Selecció Catalana de futbol i s’ha internacionalitzat mitjançant la contractació de Johan Cruyff com a seleccionador.

Aquesta setmana tots dos candidats han concedit una entrevista al 9 esportiu. Us en destaquem les parts en què cadascú parla de la selecció catalana de futbol.

Andreu Subies

“Lluitarà per l’oficialitat de Catalunya?

«Em sento català, sóc català, però també sóc conscient de certes coses. Ho portaré fins on em deixin, lluitaré fins al final, però si faig alguna cosa serà a poc a poc, mai faré un pas endavant per després haver de fer-lo enrere. Mai passaré al davant dels polítics, perquè ens utilitzen la majoria de vegades per cometre algun petit error que després ens desil·lusiona. Començarem pel que som. Som una federació, tenim una selecció, en l’àmbit català l’hem reconegut, però la paraula competició no la podem utilitzar, de moment. El que m’interessa és que el partit de la selecció sigui una festa real, que tots els presidents s’hi sentin involucrats, cosa que ara no passa. Si després podem anar més lluny, disputarem qualsevol torneig, qualsevol partit, on calgui del món. Però necessito uns valors bàsics. La societat catalana necessita veure que el que fem nosaltres té un cert futur. De vegades ens hem omplert la boca i discutim de coses que no podem controlar. I a mi m’agrada controlar el futur de la meva gent.» “

Veure entrevista sencera

Jaume Llauradó

“Ens hem de treure del cap la idea d’una selecció catalana oficial o vostè hi lluitarà?

«Jo vaig recollir 530.000 signatures a favor d’aquest tema. Ara mateix, però, tot està una mica negre. Amb aquella campanya era el moment d’aconseguir les seleccions pròpies. La FIFA i la UEFA no havien canviat els seus estatuts i caldria haver donat un pas endavant. Això no va ser així, no es va ser prou valent. Ara està molt complicat, no ens hem d’enganyar. No sóc optimista, però crec que no s’estan fent els passos adequats. Caldria parlar amb Nike i Adidas per organitzar un torneig de nacions sense estat, per exemple.» “

Veure entrevista sencera