17.03.11

Primera victòria de Catalunya al Mundial

Debut somniat a Colòmbia

Catalunya ha debutat aquesta matinada al Mundial de futsal amb victòria davant la selecció del Canadà per un ajustat 4-3. És la primera victòria de la nostra selecció en un mundial en la seva segona participació. És destacable la presència de 4.000 persones al camp de joc demostrant la gran importància del partit i del campionat.

Els jugadors catalans han acabat enmig de llàgrimes d’emoció i moltíssima alegria i amb moltes energies per intentar guanyar un segon partit i així classificar-se pels quarts de final de la competició.

El partit ha començat malament pels catalans ja que la Gonzàlez ha marcat pel Canadà al minut 4 de joc. Ràpidament, Catalunya ha aconseguit empatar mitjançant Fuster però altra vegada una jugada ràpida dels jugadors canadencs ha posat el 1-2 al marcador. Abans d’arribar al descans, Catalunya ha empatat mitjançant Mia Vila amb un gol impressionat, que ha recollit l’admiració i els aplaudiments del públic colombià.

El descans ha servit als jugadors catalans per agafar una major confiança en les seves possibilitats i les paraules del seleccionador català, Juan Antonio Fernández, els han donat tranquil•litat i força per encara el segon tram del partit.

Aquesta confiança s’ha traduït amb dos gols de Fuster i Gallego que posaven el 4-2 al marcador. Els canadencs han marcat un tercer gol però que no ha servit de res davant el control que ha imprès el combinat català al partit.

A l’altre partit del grup, Perú va derrotar Uruguai per 3-2.

Pavelló: Villavicencio. 4.000 espectadors. Acte inaugural impressionant amb la presència de les autoritats de la ciutat i dels presidents de les quatre seleccions del grup.

Catalunya: Cortacans, Mia Vila, David Gallego,Josep Fuster, Iván Mateo, Charly Asensio, Marc Paredes, Ramón Pons, Albert Torras, Marc Sinyol.

Canadà: Nathan;Gónzalez, Laurito,Raigoza, Fernández, Radic, Rios, Mateus, Quezada, Mattew.

Àrbitres: Pavel,Martiinez, Romel.

Gols: 0-1 Gonzaléz minut 4,5. 1-1 Fuster minut 5. 1-2. Mattew minut 14,5 i 2-2 Mía Vila, minut 15. Tras la represa 3-2 Josep Fuster minut 27. 4-2 David Gallego minut 30. 4-3 Laurito minut 37.