09.03.11

Bèlgica derrota Catalunya a la final del 4 Nacions Elements

3-4, resultat final

Catalunya continua amb la preparació pel Mundial de Colòmbia de futbol sala que es disputarà aquest mes de març. Després de la segona posició a la Copa de les Nacions, Catalunya també ha aconseguit el segon lloc al torneig 4 Nacions Elements disputat el darrer cap de setmana a Ripoll.

Catalunya va arribar a la final després de derrotar en el primer partit a Suècia per un clar 8-3 amb tres gols de Gallego. Euskadi va ser el segon rival de Catalunya i també es va endur una derrota per 3-2. El partit va ser més equilibrat i els jugadors bascos van estar a punt d’empatar en una jugada a 10 segons pel final.

{blip}4853559{/blip}

Així doncs Catalunya es plantà a la final amb dues victòries contra un combinat belga que actualment és una de les seleccions més potents d’Europa. El partit va començar amb domini belga que es va transformar amb un 0-2 al descans.

Només començar la segona part, Bèlgica va fer dos gols més i semblava que deixava el partit sentenciat. Però una gran reacció dels jugadors catalans després d’un temps mort de Juan Antonio Fernández, va permetre posar Catalunya el 3-4 al marcador a falta de pocs minuts. En els últims 5 minuts Catalunya va poder empatar el partit però un penal fallat per Gabri, un pal i dues ocasions molt clares fallades pels catalans no ho van permetre.

La satisfacció dels jugadors i tècnic era absoluta. Juan Antonio Fernandez resumia: “He fet veure als jugadors que no són menys que qualsevol altra selecció europea. Ells amb 0-4 pensaven que ens golejarien, però el públic ha reconegut el que som i com s’ha vist a la pista Catalunya era l’autentica campiona moral”.

Al final del partit el president de la Federació Catalana, Jordi Eduardo, i el regidor d’esports de Ripoll, Ramon Serra, han entregat a Javi Martinez, porter de Catalunya, el trofeig al millor jugador del torneig. L’organització del torneig per part de l’Ajuntament i la regidoria d’Esports de Ripoll, ha estat molt bona.

Catalunya: Cortacans, Gallego, Sinyol, Fuster i Gabri – Carbonell, Paredes, Torras, Godallol, Charli i Javi Martínez .

Bèlgica: Kenny, Chamou, Bilal, Abassi i Vermer – Fanaud, Zimtabe, Powels i Steve.

Àrbitres: Bello, Van Bovel i Germán.

Gols: 0-1 Zimtabe (m.7); 0-2 Bilal (m.15); 0-3 Abassi (m.31); 0-4 Vermer (m.34); 1-4 Paredes (m.37); 2-4 Fuster (m.37); 3-4 Fuster (m.39)