14.02.11

Segons pels penals!

Catalunya subcampiona de la II Copa de les Nacions

Només els penals van poder evitar una victòria de Catalunya a la II Copa de les Nacions de futbol sala. El resultat final del partit va ser d’empat a 1 fet que provocà que el campionat es decidís als penals. Rússia va tenir un major encert i finalment es va endur la primera posició a l’encertar tres penes màximes per només una dels catalans.

Abans de començar el torneig, Rússia era la candidata més clara per endur-se la victòria final ja que actualment és una de les millors seleccions europees i també mundials. Tot i això, l’equip català aspirava a guanyar el torneig encoratjat pel seu públic i amb molta confiança després de les quatres victòries en els partits previs.

Catalunya va dominar el partit principi a fi. Va ser l’equip que va disposar de més ocasions de gol durant els 40 minuts però només va poder empatar a 1 després que el rus Tomahchyk avancés la seva selecció en el minut 12 de partit.

Després, en els fatídics penals els catalans només en van poder transformar un donant la victòria al combinat rus.

El domini dels catalans almenys es va traduir en victòria en l’acte de lliurament de premis. Mateo va ser designat millor jugador del torneig, Dani Asensio millor porter i Josep Fuster millor defensa.

El seleccionador català, Juan Antonio Fernández va declarar després del partit: “estic orgullós dels jugadors, contra Rússia actual sotscampiona d’ Europa, hem parlat com els grans”

Ara a esperar el mundial de Colòmbia.

{blip width=”300″ height=”220″}4762292{/blip}

Catalunya: Javi Martínez (Asensio), Godayol, Gabri, Fuster, Iván Mateo, David Gallego, Ramon Pont, Mia, Torras, Sinyol, Carbonell.

Rússia: Varim, Ivanov, Arhipov, Tomashchyk, Monahow, Nazarov, Mogilny, Alexander, Sokolov, Vladinir.

Gols: 0-1 Tomahchyk. Minut 12. 1-1 Iván Mateo. Minut 18
Tanda de penals: Russia, 3 – Catalunya, 1

Incidències: A la llotja Josep Seguer en representació de la UFEC, la regidora d’Esports de Platja d’aro i Jordi Eduardo president de la Federació Catalana de Futbol Sala, i altres autoritats.

Clickeu aquí per a veure la galeria de fotos del II UEFS Nations Cup.