29.12.10

Catalunya 4-Hondures 0

El públic omple de banderes l’Olímpic en un èxit de la campanya: Ets un heroi?

32.000 seguidors van fer costat a Catalunya en la victòria per 4 a 0 davant la mundialista Hondures. Gent gran, alguns de més de 90 anys, petits, famílies senceres i persones vingudes de tot el país van convertir el partit d’ahir en una autèntica festa esportiva i reivindicativa en pro de l’oficialitat de la nostra selecció de futbol. Pel que fa al partit es va imposar la filosofia del mestre Cruyff; els tocs, el futbol fàcil, elegant i sense errors, el que triomfa també al Barça, és el que fa la nostra selecció. Corominas al minut 26 va obrir el marcador de cap després d’una centrada de Bojan. Precisament una altra assistència de Bojan la va culminar Sergio Garcia amb un barret per sobre el porter magnífic que sentenciava practicament el partit. Faltaven els dos últims gols de Bojan. Els dos iguals: desmarcant-se en profunditat, marxant en velocitat del defensa, retallant el porter i fent entrar la pilota suaument a porteria buida.

Tots els jugadors es van deixar la pell, Puyol, el més actiu en defensa, ho va demostrar en cada acció. Al final del partit el seleccionador català Johan Cruyff va explicar que ”s’està treballant per jugar en data FIFA i amb una selecció de veritat amb tots” i sobre el partit de l’any que ve aposta per fer-lo al camp de l’Espanyol. Jordi Casals, president de la Federació Catalana de Futbol, també es va comprometre a lluitar pel reconeixement del futbol. Festa doncs al camp i també a les graderies. Confiem que aviat la nostra selecció pugui jugar amb normalitat i demostrar que tenim equip per arribar ben lluny en qualsevol Europeu o Mundial.

Catalunya: Víctor Valdés, Damià, De la Bella, Javi Márquez, Puyol, Víctor Ruiz, Corominas, Busquets, Bojan, Verdú, Sergio García

També van intervenir: Casilla, Sergio González, Serrano, Marc Bartra, Fontàs, David García, Álvaro Vázquez i Jordà.

Hondures: Canales, Ávila, Norales, Leverón, Jorge Claros, Georgie Welcome, Ramon Nuñez, Rojas, Óscar García, Acevedo, Mario Martínez

També van intervenir: Emil Martínez, Alexander López, Iván Guerrero, Bengston, Edder Delgado i José Mendoza.

Gols: 1-0, Corominas minut 26, 2-0, Sergio García minut 49, 3-0, Bojan minut 60 i 4-0, Bojan minut 72.
Públic: 32.000 espectadors a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc.