31.10.10

Korfbal: el millor resultat de la història!

Cinquens a l’Europeu a Holanda

Ho hem aconseguit. Només una cistella en el gol d’or ens va impedir lluitar per les medalles, però a partir d’aleshores res ha pogut evitar que segelléssim amb escreix l’evolució del nostre korfbal. La història es repetia i tornàvem a jugar-nos la 5a plaça del campionat davant Anglaterra, igual que al darrer europeu, al 2006 quan es va perdre per 13 a 14. Però ara som millors. I ha quedat demostrat.

L’inici del partit ha estat brutal. La primera cistella ha trigat en arribar però en fer-ho el parcial per l’equip de Tilbert la Haye ha arribat a ser de 6 a 0. A partir d’aquí s’ha desenvolupat el partit que cabia esperar. Igualtat en el joc i intercanvi de cistelles. En el marcador, els catalans sempre per davant. Al descans 12 a 7.
L’afició catalana que s’ha desplaçat a Rotterdam per veure la fase final del torneig bé es mereixia un partit així. Han pogut gaudir sabent que l’objectiu era a tocar i veient que l’equip dóna un pas endavant en el panorama europeu.

Estadístiques del partit

Gairebé res ha canviat a la represa, de manera que l’avantatge català no ha perillat en cap moment, de fet, ha anat creixent. El domini català ha arribat a ser exagerat en posar una màxima diferència de 8 punts a falta de tres minuts. La feina ja estava feta. Els anglesos han maquillat mínimament el resultat però el desitjat 5è lloc ja era nostre. Es tracta del millor resultat mai aconseguit per la selecció absoluta en un Campionat d’Europa.

En aquest últim partit cal destacar novament a Marc Castillo, Sergi Gabriel i Xavi Blàzquez amb 6, 5 i 4 cistelles respectivament. D’aquesta manera els joves Marc Castillo amb 24 i Berta Aloma amb 9 finalitzen el campionat com a màxims encistelladors catalans. Enhorabona a tots i totes! Una nació, una selecció!