27.10.10

Campions del món!

Victòria tot i que la ISF no reconeix la selecció catalana de forma oficial a diferència del circuit MNRIC

Per sisena vegada consecutiva, la Selecció Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC és va proclamar campiona del món per equips de la Copa del Món de Curses de Muntanya després de la darrera prova, disputada a Malàisia el passat cap de setmana 23 i 24 d’octubre. Una fita que no per habitual, deixa de ser menys meritòria.

Pel què fa a la cursa asiàtica, tot un clàssic de l’especialitat, la Mount Kinabalu International Climbathon, que s’enlaira fins els 4.095 metres, va ser dominada en la cursa femenina –disputada el dissabte- per la corredora de la Selecció Catalana Núria Picas (CE Comarca de Bages), intractable en la recta final de la temporada. Picas va imposar-se a l’atleta de Nova Zelanda Anna Frost i a la italiana Emanuela Brizio, la vencedora de la general final de la Copa del Món. La catalana, tercera classificada en el punt més alt de la cursa, gràcies a la seva excel·lent tècnica de baixada, va poder remuntar fins arribar en primera posició a la línia de meta.

Per altra banda, en categoria masculina, l’italià Marco de Gasperi va dominar amb mà de ferro la cursa. Va imposar-se al nepalès Sudip Kulung i a Tòfol Castañer, que fins la temporada passada va córrer la competició formant part de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC. Amb aquest resultat, Castañer va avançar a Jessed Hernàndez (AE Diedre) en la general i va proclamar-se campió del món individual. Hernàndez es va haver de conformar amb la segona posició de la general, per culpa d’una inoportuna lesió de darrera hora que el va impedir córrer en la cursa asiàtica. Mentrant, Xavi Espiña (CE Guissonenc), l’altre representant de la Selecció Catalana desplaçat a Malàisia, va firmar una cursa molt intel·ligent, la qual cosa li va valdre la 4a posició, que el va catapultar a la 6a posició de la general final.

Volem destacar també la 5a i 6a posició de Laia Andreu (UE Vic) i Núria Picas en la general final; unes posicions que se’ns dubte haguessin estat millors si Andreu hagués pogut participar a Malàisia i Picas hagués puntuat en totes carreres.

La general final de la Copa del Món

Categoria masculina

1.Tòfol Castañer (Salomon Santiveri)
2. Jessed Hernàndez (Selecció Catalana)
3. Sebastián Sánchez (Running Team Trangoworld)
…………
5. Just Sociats (Selecció Catalana)
6. Xavi Espiña (Selecció Catalana)
9. Toti Bes (Selecció Catalana)

Categoria femenina

1.Emanuela Brizio (Valetudo Skyrunning Italia)
2. Anna Frost (Salomon Trail Team)
3. Cecilia Mora (Valetudo Skyrunning Italia)
………….
5. Laia Andreu (Selecció Catalana)
6. Núria Picas (Selecció Catalana)