07.10.10

Xavi, guanyador del I Premi Catalunya de l’Esport

El guardó premia l’esportista que millor projecta la imatge de Catalunya a l’exterior

El migcampista del FC Barcelona Xavi Hernández és el primer guanyador del Premi Catalunya de l’Esport, que organitza la Generalitat de Catalunya amb el suport dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i que pretén reconèixer el millor esportista català de l’any, així com la seva contribució a la projecció de l’esport català a l’exterior.

El futbolista de Terrassa s’ha imposat en una votació popular entre 39 candidats proposats. Els altres 10 finalistes han estat el motorista Toni Elias, el corredor de curses de muntanya Kilian Jornet, el jugadors de bàsquet Pau Gasol, i Joan Carles Navarro, l’entrenador Josep Guardiola, els futbolistes Gerard Piqué i Carles Puyol, el ciclista Joaquim “Purito” Rodríguez i la trialera Laia Sanz.

L’entrega del Premi a Xavi Hernández es farà el mes de desembre en els transcurs d’un programa especial de l’Esport Club de Televisió de Catalunya