08.09.10

Cap a Colòmbia falta gent!

Catalunya amb bitllet pel Mundial per l’absència de Lituània

El futsal, un dels 20 esports en què Catalunya competeix oficialment al món, està d’enhorabona. La sisena posició obtinguda a l’Europeu de Rússia no ens donava l’accés directe pel Mundial de Colòmbia però la renúncia de Lituània ens ha permès que el màxim organisme internacional d’aquest esport decidís que, per mèrits propis, fóssim nosaltres també un dels presents.

El combinat de Juan Antonio Fernàndez doncs serà a la màxima competició d’aquest esport el proper 16 de març a Colòmbia. Recentment s’han fet els sortejos de grups i Catalunya ha quedat enquadrada amb Canadà, Perú i l’Uruguai. A priori és un grup assequible, on és classifiquen els dos millors, que tenen accés a disputar les eliminatòries de quarts i semifinals. La final està prevista pel dia 26 al Coliseo el Campin, a la capital d’aquest país, Bogotà. El Mundial de Futsal arriba a la seva desena edició que enguany portarà el nom de Jaime Arroyave, un dels impulsors de tornejos internacionals de futsal.

GRUP A (Bucaramanga): Argentina, Rússia, Brasil i Ossètia del Sud.
GRUP B (Villavicencio): Perú, Catalunya, Uruguai i Canadà.
GRUP C (Bogotà): Colòmbia, Bielorússia, Equador i el representant d’Oceània (per definir entre Austràlia i Nova Zelanda).
GRUP D (Bello): Paraguai, República Txeca, Veneçuela i Mèxic.

La selecció catalana, enquadrada al grup B, jugarà aquesta fase a la ciutat de Villavicencio, primer davant Canadà, seguit de Perú i l’últim partit contra Uruguai.
Passen els dos primers de cada grup, per jugar l’eliminatòria de quarts de final, semifinals, i la final que es disputarà el 26 de març al Coliseo el Campin, de la capital Bogotà.