07.09.10

Tot apunta a Sant Esteve!

Catalunya podria jugar contra els Estats Units el 26-D a Cornellà

Ja fa mesos que la Federació Catalana de Futbol treballa perquè els aficionats puguin gaudir d’un nou partit de la nostra selecció de futbol. Enguany pels compromisos dels clubs amb la lliga i la copa del rei, sumat a les dificultats que hi posa sempre la Federació Espanyola de Futbol que no para d’inventar-se amistosos per fer calaix, ens deixen la data del 26 de desembre, dia de Sant Esteve, com gairebé la única possible.

La selecció dels Estats Units és en aquests moments la més ben situada com a rival i una de les que ha mostrat més interès per venir. La Federació Catalana de Futbol estudia però també altres seleccions que podrien ser el rival del combinat de Johan Cruyff aquest desembre. Un fet a favor que té portar els Estats Units és que la nostra selecció s’assegura una forta presència internacional al tractar-se de tota una primera potencial mundial.

Com a imatge de projecció internacional de país seria una gran acció de màrqueting per tornar a situar Catalunya al món i explicar la nostra voluntat de competir oficialment. El passat 14 d’octubre de 2007 la Federació Espanyola de Futbol va vetar l’amistós Catalunya-Estats Units al Camp Nou, un fet que no va desaprofitar la Plataforma per denunciar i enviar milers de correus electrònics de queixa al servidor d’aquest organisme que va acabar col·lapsat. Confiem que enguany, si finalment el rival són els nord-americans, hagin après la lliçó i ens deixin competir lliurement. El Catalunya-Estats Units es podria jugar per primer cop a l’Estadi Cornellà-El Prat fet que facilitaria omplir més fàcilment el camp al tenir una capacitat de 40.000 espectadors.

La Plataforma us informa també que aquest mateix mes es presentaran les noves equipacions de la selecció catalana de futbol que ja lluiran els jugadors al proper partit. Aquest setembre ja estaran a la venda i us n’informarem puntualment.