20.07.10

Tot preparat pel Campionat del Món de Biketrial amb l’enfrontament Catalunya VS Espanya

Dani Comas i les germanes Abant, màxims exponents catalans a la victòria final

Aquest matí s’ha presentat oficialment el Campionat del Món de Biketrial (un dels 20 esports reconeguts on Catalunya competeix oficialment) que tindrà lloc aquest cap de setmana -24 i 25 de juliol- a Vilanova de Prades (Tarragona). A l’acte hi han assistit Rai Arjona, president de la Biketrial Associació Catalana, Sergi Blàzquez, vicepresident de la Plataforma Proseleccions i les campiones del món Mireia i Gemma Abant que participaran per primera vegada representant el seu país.

El Campionat del Món d’enguany consta de dues proves, aquesta primera a Catalunya i la segona a Darfo Boario Terme a Itàlia el 31 de juliol i 1 d’agost. A Vilanova de Prades hi participaran 160 pilots, 23 catalans, de 13 països diferents amb serioses opcions catalanes a la victòria. El Japó, la República Txeca o Eslovàquia es presenten com els rivals més difícils. A la jornada de dissabte hi participaran les noies i els pilots de categories inferiors i diumenge serà el torn de les categories junior i elite amb Dani Comas, sis vegades campió del món, com a màxima figura per Catalunya.

Rai Arjona, president de la Biketrial Associació Catalana, ha explicat avui que ”les relacions amb la junta de l’espanyola són molt bones i consideren que l’enfrontament entre Espanya i Catalunya va en benefici d’aquest esport”. Com a fet a destacar explicar que en el Mundial del 2007 Espanya va obtenir 7 medalles amb 6 pilots catalans. Ara tots ells representaran per primera vegada a Catalunya. A banda del títol personal i per marca, hi haurà el títol per seleccions que es donarà segons la puntuació final dels pilots i la seva nacionalitat, després de la disputa de la segona etapa d’aquest campionat del món a Itàlia.