19.07.10

Jornet i Orgué s’emporten la IV Olla de Núria

Catalunya lidera la Copa de les Nacions de la MNRIC

Els catalans Kilian Jornet i Laura Orgué van ser els vencedors de la IV Olla de Núria amb un nivell internacional digne de Campionat del Món.

L’edició 2010 de l’Olla forma part de la Mountain Running International Cup (Grand Prix of the Nations) i ha comptat amb la participació de 507 corredors en representació de 15 nacions.

Pel que fa a la cursa, en homes, de seguida han marcat diferències dos corredors. Kilian Jornet -el guanyador final- i Agustí Roc han marxat del grup en la dura pujada al Puigmal, mentre darrera es formava una lluita entre el mexicà Ricardo Mejía, el català Jessed Hernández, Michel Rabat, el francès Didier Zago i més enrere Toti Bes i Ionut Zinca.

En noies, la catalana olímpica Laura Orgué, ha sortit disposada a marcar diferències en la pujada al Puigmal, conscient que després en les baixades perdria temps en referència a les seves rivals. Orgué només ha vist perillar la victòria al final, on l’italiana Emmanuela Brizio (guanyadora de l’Olla 2009) s’hi ha acostat i només les han separat 36 segons.

La festa ha estat complerta, amb un dia radiant, calor al Santuari i aire a dalt els cims i carenes per refrescar als corredors. I a tot això s’hi ha de sumar l’exhibició dels Minyons de Terrassa, Bastoners de Terrassa i l’Esbart Dansaire Eudald Comas de Ribes.

Després d’aquesta tercera cursa de la Mountain Running International Cup, la classificació segueix dominada pel corredor de la Catalunya Nord, Michel Rabat amb 221 punts, seguit del corredor d’Euskal Herria Ionut Zinca amb 175 punts. En noies el domini també és d’una corredora de la Catalunya Nord, Delphine Olivé amb 174 punts, seguida de la catalana Montse Martínez amb 138 punts.

La Copa de les Nacions, a falta de 3 proves perquè finalitzi el circuit d’enguany de la Mountain Running International Cup, l’encapçala Catalunya amb 660 punts, seguida d’Euskal Herria amb 628, Espanya és tercera amb 452, Grècia en té 426 i França 382.

Classificació homes IV Olla de Núria:
1 KILIAN JORNET CAT 2:17:57
2 AGUSTÍ ROC CAT 2:21:09
3 RICARDO MEJÍA MEX 2:22:15

Clasificació dones IV Olla de Núria:
1 LAURA ORGUÉ CAT 2:51:38
2 EMANUELA BRIZIO ITA 2:52:14
3 GEMMA ARRÓ I RIBOT CAT 2:53:53

Més informació a: http://www.olladenuria.cat