05.07.10

Catalunya s’emporta la Copa de les Nacions de bàsquet!

La Selecció Catalana Absoluta Masculina dirigida per Salva Maldonado s’ha proclamat campiona de la III Copa de les Nacions de bàsquet masculí en superar a la final a Lituània per 78 a 67.

En aquesta ocasió, Catalunya s’ha fet amb el títol de campions de la Copa de les Nacions en categoria masculina i en femenina, ja que el passat mes de maig, les noies van superar a Galícia a la final disputada a la localitat basca de Durango.

El partit, disputat aquest passat cap de setmana, ha començat força igualat (24-20) i amb Catalunya dominant en el marcador. En el segon període però, els jugadors dirigits per Salva Maldonado i Jordi Estany han aconseguit distanciar-se dels lituans marxant al descans amb 12 punts favorables (42-30) gràcies a l’aportació de Quim Colom, Guillem Rubio i Pep Ortega en aquests primers minuts de partit. A la represa, Catalunya no ha tornat a entrar en el partit fins als cincs minuts, moment en el que hem posat la directa arribant a fer-nos amb un còmode avantatge de 20 punts (60-40) a tres minuts pel final del tercer període, i amb Marc Blanch i Quim Colom com a jugadors destacats. Al darrer quart de partit, els lituans s’han acabat apropant a nosaltres sense fer perillar però, la victòria i títol de campions de Catalunya per 78 a 67. Guillem Rubio (15 punts i 23 de valoració) ha estat el millor jugador del partit per part catalana per davant de Xavi Rabaseda (10 punts i 15 de valoració amb dos grans esmaixades), Quim Colom (12 punts), Pep Ortega (11 punts) i Marc Blanch (11 punts). 5 jugadors dels 10 de Catalunya, han anotat més de 10 punts.

Click aquí per veure l’estadística de la final.

Al final del partit el seleccionador català, Salva Maldonado, feia aquesta valoració:”hem disputat una final amb una bona mentalitat i defensant bé davant un equp amb molta capacitat ofensiva com Lituània. La nostra superioritat en el rebot i de cara a cistella ha estat decisiva per fer-nos amb la victòria. Tot i que no hem estat molt encertats en el tir exterior durant tot el campionat, en defensa hem anat de menys a més. Després de tres edicions, perdent de 2 i 1 punts, ens tocava guanyar degut a la nostra superioritat“.

En el partit pel 3r i 4t lloc, Euskadi va superar a la selecció de Galícia per 71-79 i finalitza el campionat en tercera posició. Catalunya arribava a la final després de superar a Euskadi per un ajustat 72-76 en una primera semifinal força igualada amb Guillem Rubio com a millor jugador català del partit seguit de Marc Blanch i Xavi Rabasseda. El combinat de Lituània, per la seva banda, va derrotar als amfitrions de Galícia per 71-76.