29.06.10

III Copa de les Nacions de bàsquet

Lituània, la rival a batre

El Pazo Provincial Dos Deportes de Lugo acollirà la III Copa de les Nacions de bàsquet masculí en una iniciativa de les federacions gallega, basca i catalana que se celebrarà aquest proper divendres 2 i dissabte 3 de juliol. Aquesta tercera edició comptarà de nou amb la participació de la selecció catalana juntament amb els combinats de Galícia i Euskadi.

La selecció convidada en aquesta ocasió serà la de Lituània. A les dues darreres edicions, el combinats convidats van ser Portual (2008) i Canadà (2009).

La competició s’iniciarà aquest divendres 2 de juliol amb la primera semifinal que enfrontarà a Catalunya davant Euskadi (18 hores), mentre que la segona la jugaran Lituània i els amfitrions, Galícia (20 hores). El partit pel 3r i 4t lloc com la final d’aquesta III Copa de les Nacions tindrà lloc dissabte 3 de juliol a la tarda.

Plantilla Selecció Catalana Absoluta Masculina:

Jugadors:
JOAQUIM COLOM (Ayuda en Acción Fuenlabrada)
DANIEL RODRÍGUEZ (Servindustria Tarragona 2017)
DAVID NAVARRO (CB Sant Josep Girona)
MARC BLANCH (Bàsquet Mallorca)
XAVIER RABASEDA (CB Cornellà)
EDGAR SAN EPIFANIO (CB Cornellà)
GUILLEM RUBIO (Unicaja)
ROGER FORNAS (BC River Andorra)
JOSEP ORTEGA (CB Sant Josep Girona)
ANDREU MATALÍ (BC River Andorra)

Cos tècnic:
SALVA MALDONADO (entrenador)
JORDI ESTANY (ajudant)
JAVI EZPELETA (delegat)
OLGA DEL RIO (fisioterapeuta)

A la primera edició disputada al juny de 2008 a Girona, Catalunya va ser tercera en superar a Portugal per 93-63 en el partit pel 3r i 4t lloc. A les semifinals, la Selecció Catalana va caure davant Euskadi per un ajustat 79-81. Els bascos es van proclamar campions en guanyar a la final a Galícia pel resultat de 72-80.

Bilbao va ser la seu de l’edició de l’any passat en la que Euskadi es va tornar a proclamar campió per segon any consecutiu. El combinat basc va superar a la final a Canadà (68-75), botxí de Catalunya a les semifinals (68-69). La Selecció Catalana va finalitzar aquesta segona edició en tercera posició en derrotar a Galícia per 93-72 al partit pel 3r i 4t lloc.

Calendari III Copa de les Nacions de Basquetbol Masculí:
PAZO PROVINCIAL DOS DEPORTES – Ronda Fingoi s/n – 27002 Lugo (Galícia)

Divendres, 2 de juliol
18:00h EUSKADI – CATALUNYA
20:00h GALÍCIA – LITUÀNIA

Dissabte, 3 de juliol
18:00h 3r i 4t Lloc
20:00h FINAL