21.06.10

Catalunya a l’assalt de la Copa Amèrica de Vic!

Avui cerimònia d’inauguració (21h) i debut amb el Catalunya-Uruguai (22h)

Després de dos subcampionats i amb la Copa Amèrica que es disputa a casa, a Vic, aquesta edició sembla propícia per acabar amb els fantasmes i Catalunya obtingui per fi el títol de campiona. Des de 2006 som membre de ple dret de la Confederació Sud-americana del Patí i des d’aleshores ni a Recife (2007) ni a Buenos Aires (2008), ambdos enfrontaments contra l’Argentina, s’ha aconseguit superar amb èxit la final.

Catalunya disposa a Vic de la millor selecció possible: el seleccinador Jordi Camps ha cridat els catalans que acostumen a fer guanyar els títols a Espanya: el porter Sergi Fernández i els jugadors de pista Bargalló, Gual, Ordeig, Bancells, Marc Torra i Titi Roca, a banda de Llaverola i Rocasalbas.

Un fet prou clar de les intencions de la nostra selecció, que només pensa en aixecar el títol de campions. Davant, l’Argentina, amb quatre títols mundials, i el Brasil, seran els adversaris més complicats. Avui el primer partit és contra l’Uruguai a les 22h.

La selecció catalana femenina, per la seva banda, intentarà millorar el segon lloc aconseguit a Xile el 2007. El bloc està format per les jugadores que van obtenir el títol mundial amb Espanya el 2008: Carla Giudicci, Laia Vives, Cristina Barceló, Ana Romero i Paula Torner. Les noies debuten aquest dimarts contra el Brasil (20h).

La Plataforma farà costat aquests dies a la selecció i a la pista diferents pancartes reivindicaran novament la nostra voluntat: Una nació, una selecció!