16.06.10

Comparativa Catalunya – Espanya

La “Roja” perd 0-1 contra Suïssa

Si les arcaiques i fèrries lleis esportives no impedissin la lliure expressió dels pobles més enllà de les seves fronteres polítiques també en el món de la competició, probablement a Sud-àfrica 2010 podríem veure jugar dos grans combinats i dues aficions serien felices: l’espanyola, perquè continuaria animant un bon equip, i la catalana, perquè tindria també un gran onze, però amb una bandera, un himne i un nom propis, els de “Catalunya”.

El duel començaria a la porteria, amb els que sens dubte són avui els dos millors porters del món, el madridista Iker Casillas i el blaugrana Víctor Valdés.

A la defensa, la quadribarrada comptaria amb dos laterals experimentats i amb molta arribada com són Bruno Saltor a la dreta i el targarí Capdevila a l’esquerra. Al mig de tots dos, els dos pilars defensius del Barça, el gran capità Puyol i el central del futur, Gerard Piqué. Espanya presentaria també una bona línia defensiva, però no del mateix nivell: dos laterals un pèl irregulars com Arbeloa i Ramos, un central veterà com Marchena i un en creixement com el valencià Albiol.

La gran batalla tindria lloc al mig del camp: la força i solidesa de Sergio Busquets, afegida a la creativitat sense límits de Xavi i l’arribada de Cesc i Verdú, haurien de competir amb l’ordre de Xabi Alonso, l’enginy d’Andrés Iniesta i la profunditat per bandes de Juan Mata a la dreta i David Silva a l’esquerra.

I al lloc més decisiu, la davantera, és on Catalunya patiria més. La nostra ferma defensa hauria de treballar dur per aturar dos ‘killers’ com Fernando Torres i Villa. A l’altra extrem del camp, però, dos davanters petits, ràpids i amb una bona combinació d’experiència i joventut, Sergio Garcia i Bojan, segur que portarien molts maldecaps a la reraguarda de la ‘roja’.

I TU, HI TROBES A FALTAR ALGÚ?