08.06.10

El nou president del Barça amb les Seleccions Catalanes

Sandro, Ingla, Ferrer i Benedito reclamen “CATALUNYA AL MUNDIAL BRASIL 2014”

Sandro Rosell, Marc Ingla, Jaume Ferrer i Agustí Benedito, els quatre candidats a la presidència del FC Barcelona, volen que Catalunya sigui present al Mundial de Brasil 2014. Tots ells ho han exemplificat fotografiant-se amb la samarreta oficial de la campanya que podreu adquirir diumenge amb la compra del diari AVUI + 5 euros.

Aquest fet assegura que el proper president del Barça, que coneixerem aquest proper diumenge, treballarà per consolidar l’oficialitat de les seleccions catalanes i fer camí plegats cap al proper Mundial de futbol. Tots ells també han contestat tres preguntes al voltant de les seleccions catalanes i el nostre país. A continuació podeu llegir-ho:  


SANDRO ROSELL


1) Respecte l’actual mandat. Què farà per potenciar les seleccions catalanes i Catalunya?

El nostre eslògan crec que és prou explicatiu de la nostra voluntat: “Tots som el Barça”. Per tant, una primera reflexió que cal valorar és la nostra voluntat integradora, plural i oberta. La segona, és el convenciment de la catalanitat del Barça. Per tant, els dirigents del FC Barcelona sempre han de tenir la responsabilitat de respectar aquest fet.

2) Quan el Barça guanya, guanya Catalunya també?

Sí.

3) Veuria bé que una segona o tercera equipació del Barça portés les quatre barres a tota la samarreta?

Crec que el més important és aconseguir que el Barça representi correctament els valors del país. Tenim moltes coses que ens vinculen i que fan que la nostra gent es pugui trobar perfectament representada com, per exemple, amb la presència de la senyera a la samarreta.


MARC INGLA

1) Respecte l’actual mandat. Què farà per potenciar les seleccions catalanes i Catalunya?

Nosaltres, respecte a les seleccions catalanes, donarem suport a les iniciatives que tant en l’àmbit esportiu o polític es duguin a terme. En el ben entès que la resolució d’això és competència dels polítics. El Barça obviament ha de potenciar la seva imatge arreu fent senyera dels seus valors i de la seva identitat.

2) Quan el Barça guanya, guanya Catalunya també?

Donat que el Barça és segurament la institució catalana amb més projecció al món i donat que bona part de la societat catalana identifica al Barça com ambaixador del nostre país, és obvi que es fa aquesta identificació.

3) Veuria bé que una segona o tercera equipació del Barça portés les quatre barres a tota la samarreta?

Des de l’any 2004 la senyera és present a totes les equipacions del Barça. Respecte a portar les quatre barres a tota la samarreta s’hauria de sospesar això, sempre i quan aquest fet no acabés representant una vulgarització d’un dels símbols més grans de Catalunya.

JAUME FERRER

1) Respecte l’actual mandat. Què farà per potenciar les seleccions catalanes i Catalunya?

Continuar com hem fet fins ara, ser catalans al món d’una forma desacomplexada i recolzar les institucions i també per descomptat també recolzar les seleccions catalanes.

2) Quan el Barça guanya, guanya Catalunya també?

Segur que sí. Hem comprovat com el Barça més universal de la història, és el Barça més catalanista de la història.

3) Veuria bé que una segona o tercera equipació del Barça portés les quatre barres a tota la samarreta?

Perfecte. El que això depèn molt dels dissenyadors, de les marques comercials. Jo el que demano és que la identificació dels nostres emblemes nacionals hi siguin a la samarreta. I en aquest sentit ja vam fer posar la senyera a la samarreta del Barça l’any 2003 i continuarem fent el mateix.

AGUSTÍ BENEDITO

1) Respecte l’actual mandat. Què farà per potenciar les seleccions catalanes i Catalunya?

No hi ha cap acció que faci el Barça diariament que no sigui en defensa de Catalunya i els catalans. Intenti qui ho intenti evitar, això serà així. Seleccions Catalanes màxim suport, és una demanada més que justa, més que justificada, en la línea de normalitazació de la situación del nostre país i per tant recolzament al màxim si sóc president del Barça.

2) Quan el Barça guanya, guanya Catalunya també?

Quan guanya el Barça, guanya una part de Catalunya segur. Simbolicament parlant, potser sí que podries dir que guanya tot Catalunya. Però si hem de ser justos, guanya segur una part.

3) Veuria bé que una segona o tercera equipació del Barça portés les quatre barres a tota la samarreta?

És un tema de merchandaising, de contractes, del proveidor oficial del club. Però tota aquella filosofia que ens acosti a donar coherència i sentit en aquest tret nostre que és la catalanitat, em sembla que val la pena promoure’l.