31.05.10

21.000 persones consoliden el V Dia de les Seleccions

Tortosa reivindica ser al Mundial Brasil 2014

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes calcula que més de 21.000 persones van assistir al V Dia de les Seleccions a Tortosa del passat dissabte. A les 3.000 persones del matí, s’hi han de sumar els milers de ciutadans que van assistir a la tarda al Parc Teodor Gonzàlez on s’hi va celebrar el Catalunya-Euskadi d’estirar la corda (amb victòria basca), la cursa popular Buff Epic Run, el duel de biketrial entre Catalunya, Espanya i França (amb victòria del català Dani Comas) i els concerts de Els Pets, Lexu’s i Brams.

Al matí de dissabte, més de 2.000 persones es van sumar a la inicitiva ‘Catalunya al Mundial del Brasil 2014’. El President del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el president de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Casals, i el president de la Plataforma Proseleccions, Xavier Vinyals, també s’hi van afegir xutant a porteria al ”becari” de Radio Flaixbac.

Ernest Benach va reiterar que “l’objectiu de ser a Brasil 2014 no és una utopia. Catalunya és un país esportiu molt potent i, per tant, ens mereixem el reconeixement internacional“. Xavier Vinyals, president de la Plataforma va afirmar que “som optimistes perquè el 2014 és una data especial pels catalans. Farà 300 anys de les pèrdues de les nostres llibertats nacionals, i aquesta seria una manera de dir que, malgrat tot, encara som aquí. Tenim dret a participar al Mundial, perquè som una nació com totes les altres“. Finalment, Jordi Casals, ha assegurat que “és un anhel difícil però possible, la Federació Catalana de Futbol farà tots els possibles per assolir algun dia el reconeixement definitiu“. 

Futsal: Catalunya 3 (Jordi Torra 4′, Ivan Mateos 24′, Josep Ma Vila 39′) – Suècia 2 (Joakim 38′, Sydney 39′)  

Korfbal: Catalunya 15 – Holanda 21

Tennis Taula: Catalunya 3 (Oriol Monzó, Ramon Mampel, Pere Navarro) – França 0 (Olivier Ovazane, Stephane LeBrun, Nathanael Molin)  

Estirar la corda: Catalunya-Euskadi (victòria basca)

Biketrial:
Catalunya-Espanya-França (victòria del català Dani Comas)