10.05.10

Presentació

Benvinguts/des al Vè Dia de les Seleccions Catalanes

Cada any que passa anem a més. A tota la tradició esportiva catalana i a la forta influència de clubs i esportistes catalans de renom, cal sumar-hi el fet que avui en dia tenim, Catalunya té, 20 esports reconeguts a nivell internacional. Som conscients que no són els grans esports de masses, però sí que són esports que mouen gent, públic, esportistes, tècnics i dirigents. Són esports que formen nous ciutadans amb una visió de normalitat envejable. Per a ells, participar en competicions internacionals representant Catalunya ja és un fet normal. Ells són el futur i aquest és el futur que més portes obre a l’esport català.

La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes i l’Ajuntament de Tortosa us oferim per enguany un programa engrescador per celebrar, tots junts, tortosins i tortosines, gent de l’Ebre i de tota Catalunya, una nova diada de les seleccions. Tallers, concursos, competicions internacionals, curses, exhibicions i espectacles. Per fer festa i per reivindicar a l’hora. Perquè ja tenim motius per celebrar, en forma de reconeixements, però encara ens en cal reivindicar molts més; fins que també sigui absolutament normal veure les seleccions catalanes de futbol i de bàsquet jugant-se els títols europeus i mundials.

Per això, i per la proximitat del Mundial de Futbol de Sud-Àfrica, on la selecció catalana no hi podrà ser present, el Dia de les Seleccions d’enguany esdevé, també, el tret de sortida d’una campanya per reclamar i aconseguir portar la selecció catalana al mundial del Brasil l’any 2014.

I és que tot el que es somnia, projecta i treballa, acaba arribant. La Plataforma i l’Ajuntament de Tortosa us proposem una aproximació a aquest futur a partir del present que us oferim.

El proper dissabte 29 de maig, no hi falteu! Veniu tots a Tortosa, al DIA DE LES SELECCIONS CATALANES.

Una Nació Una Selecció! Competim al món!

Xavier Vinyals
President de la Plataforma ProSeleccions


Ferran Bel
Alcalde de Tortosa