10.05.10

Presentació

El Dia de les Seleccions Catalanes va néixer amb la intenció d’esdevenir anualment el punt de trobada de tots aquells que comparteixen l’aspiració de veure algun dia Catalunya competint internacionalment en tots els esports. Any rere any, aquesta cita ha anat creixent i s’ha anat consolidant.

Vic va ser la primera ciutat que va apostar per acollir aquesta iniciativa de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes l’any 2006, i els actes celebrats van aplegar 26.000 persones. L’any següent, el 2007, l’encarregada d’acollir el Dia de les Seleccions va ser la ciutat de Reus, que durant els últims anys ha organitzat nombrosos esdeveniments i ha demostrat abastament fer costat a les nostres Seleccions i al nostre esport. 36.000 persones van fer adulta aquesta jornada d’esport i reivindicació en aquella segona edició. L’any passat, el 2008, la capital escollida va ser Girona. El programa d’activitats, enormement atractiu, només es va veure deslluït per la pluja, però malgrat tot, 27.000 persones s’hi van apropar.

Ara arriba el torn de Mataró. Per primer cop el Dia de les Seleccions s’atura en una localitat costanera, fet que permetrà veure esports diferents, esports aqüatics i esports de platja. A banda, com ja és habitual, activitats lúdiques i participatives per a totes les edats, un cartell d’enfrontaments internacionals de primer ordre, exhibicions i concerts amb grups musicals capdavanters com a final de festa.

Destaquem algunes de les activitats, com el Catalunya – Egipte d’handbol, el Catalunya – Austràlia de waterpolo, el duel de campions de trial entre el Toni Bou i l’Adam Raga o el concert amb Lax’n’busto i la Dharma. D’entre les moltes que no podem relacionar aquí consulteu el programa i trieu vosaltres mateixos.

Així que, un any més, no us ho podeu perdre. Veniu a Mataró a passar un dia amb tota la família. A conèixer alguns dels 16 esports en què ja competim internacionalment, a gaudir amb els nostres esportistes i amb els nostres colors i a fer encara més gran el nostre crit. El crit que reclama que se’ns permeti defensar el nostre país en totes les disciplines esportives. Perquè hi tenim tot el dret del món i el nivell està més que demostrat!
Una Nació, una Selecció