05.05.10

La Federació Catalana de Rugby apel·la a Paris

L’11 de setembre la sentència definitiva

El dimarts 4 de maig es va celebrar la vista oral, davant el tribunal d’apel·lació de París, del recurs de la FCR (Federació Catalana de Rugby) contra la FIRA (Federació Internacional de Rugby) i la FER (Federación Española de Rugby), demanant que li siguin restituïts els seus legítims drets com a Federació fundadora de la Federació Internacional de Rugby amateur el 1934.

La defensa de la FCR l’ha dut a terme l’advocat Eduard Sagarra del despatx Roca Junyent, i l’advocat francès Sr. Daoud. La FCR ha defensat que sempre ha mantingut llur personalitat jurídica i capacitat d’obrar des de 1922 com a membre fundadora de la FIRA i ha negat rotundament com al·legava la Espanyola que un decret Franquista de 1941, l’ hagi dissolt a l’integrar les federacions esportives a la falange i al Movimento nacional dins la DND (Delegacion Nacional de Deportes ).

La tesis que la Federació Espanyola pretén, és que el tribunal francès negui a la Federació Catalana els seu drets adquits com a fundador de la Federacio Internacional de Rugby Amateur des de 1934.

España, a través de la Federación Española de Rugby, també vol que es declari com a legítim – avui al 2010 – que està en vigor la legislació de 1941 , i la política de Franco que negava tots el drets i llibertats fonamentals als espanyols, especialment la llibertat d’associació.

També ha negat davant el Tribunal francès el dret que té Catalunya i les seves federacions esportives a intervenir i participar internacionalment, contràriament el que diu la Constitució i l’Estatut. La contradicció és, però que la Federació espanyola i la FIRA accepten i defensen que nacions esportives com Escòcia, Gales o Irlanda del nord encara que no siguin estats, formin part de la Federació Internacional. La sentencia serà dictada el proper 11 de setembre.

Serà una premonició?